Home >> Foto/Video >> Transilvania asa cum nu ai vazut-o niciodata in imagini realizate de Alex Robciuc

Transilvania asa cum nu ai vazut-o niciodata in imagini realizate de Alex Robciuc

Alex Robciuc - Transilvania (3)

Transilvania asa cum nu ai vazut-o niciodata in imagini realizate de Alex Robciuc

tnrtyProbabil cele mai frumoase si mai deosebite imagini cu peisaje romanesti pe care le-am vazut vreodata. Nu exagerez deloc cand spun asta, mai ales pentru ca am fost surprins de faptul ca am aflat de aceste fotografii uimitoare de pe niste site-uri din afara. Mi-a atras atentia numele romanesc al autorului imprimat pe aceste fotografii cu peisaje surpinse prin zona Maramuresului.

Ulterior am aflat ca mai multe publicatii romanesti si straine au scris despre fotografiile spectaculoase ale lui Alex Robciuc care au devenit in scurt timp viral pe internet, dar mai ales atunci cand imaginile au ajuns pe cunoscutul site Bored Panda starnind un important val de aprecieri din partea utilizatorilor de internet din toata lumea, care s-au declarat fermecaţi pe peisajele pe care fotograful le-a realizat în Transilvania.

Aceste imagini extraordinare au fost realizate de fotograful roman care a respectat un adevarat ritual trezindu-se mereu la 5 dimineata pentru a cutreiera muntii din Transilvania si pentru a prinde primele raze de soare ale diminetii.

“Fotografia nu fac parte din proiectul meu, dar ele sunt o parte din cine sunt eu, locul în care locuiesc, pasiunea pentru fotografie am. Acestea sunt imagini luate cu răbdare, devotament și precizie. Frumusețea locului, județul Maramureș, a contribuit la a le face speciale. Și să facă acest lucru într-un peisaj simplu poate fi urmărită chiar sentimentele și esența mea patriei mele”, ne spune Alex Robciuc despre experienta placuta avuta cu pasiunea pentru fotografiat si dragostea pentru peisajele transilvanene.

Fotograful roman pleaca de acasa in zori dotat cu aparatul de fotografiat inainte de a merge la birou si cutreiera printre dealuri si munti, folosindu-si talentul artistic pentru a prinde cele mai intersante unghiuri si lumini oferite de mama natura.

Se pare ca activitatea fotografica a lui Alex Robciuc a fost luata in considerare si de cei de la National Geographic Traveler care au realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat in 2015, si in care este prezentata si o destinatie turistica din Romania, respectiv Maramures, potrivit travel.nationalgeographic.com. Regiunea Maramuresului este caracterizata de catre cei de la National Geographic Traveler drept „Neînfricata lume veche”.

In istoricul Tinut al MaramureSului continua sa fie practicate traditii milenare, uitate de mult timp in Europa. „Vacilor mele nu le place iarba care este tăiată cu cositoarea. Preferă gustul curat al ierbii tăiate cu coasa”, a declarat Ion Pop, din comuna maramureseana Botiza, citat de National Geographic Traveler.

Sunt convis ca fotograful Alex Robciuc a adus un aport destul de mare in includerea Maramuresului in top-ul celor mai frumoase locuri de vizitat in 2015, aici regasindu-se cateva din imaginile realizate de acesta pe plaiurile Maramuresene.

Alex Robciuc - Transilvania (1)

Alex Robciuc - Transilvania (23)

Alex Robciuc - Transilvania (22)

Alex Robciuc - Transilvania (21)

Alex Robciuc - Transilvania (20)

Alex Robciuc - Transilvania (19)

Alex Robciuc - Transilvania (18)

Alex Robciuc - Transilvania (17)

Alex Robciuc - Transilvania (16)

Alex Robciuc - Transilvania (7)

Alex Robciuc - Transilvania (8)

Alex Robciuc - Transilvania (10)

Alex Robciuc - Transilvania (9)

Alex Robciuc - Transilvania (11)

Alex Robciuc - Transilvania (12)

Alex Robciuc - Transilvania (13)


Alex Robciuc - Transilvania (14)

Alex Robciuc - Transilvania (15)

Alex Robciuc - Transilvania (6)

Alex Robciuc - Transilvania (5)

Alex Robciuc - Transilvania (4)

Alex Robciuc - Transilvania (3)

Alex Robciuc - Transilvania (2)

FOTO: Alex Robciuc: alexrobciuc.wix.com | www.500px.com
Sursa: www.voceatransilvaniei.ro | www.viaggi.corriere.it | www.bugaga.ru | www.gandul.info

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Portia de weekend in imagini amuzante 22 (58 foto)

La sfarsitul fiecarei saptamani fiecare dintre noi ne bucuram pentru cele 2 zile scurte de weekend care nu ne ajung niciodata nici pentru petreceri si nici pentru odihna. Insa veea ce putem face este sa ne putem bucura de aceste zile zambind si amuzandu-ne ori de cate ori avem ocazia. De data..

2 comments

  1. Wow ! Chiar are talent domnul Robciuc. Sunt superbe imaginile si titlul este foarte adevarat : nu am mai vazut Transilvania intr-un asemenea mod 🙂 Va multumesc pentru articol !

  2. Chiar sunt super bine realizate pozele. Asa talent mai rar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *