Home >> Auto >> Moldova vrea Autostrada: Dezbatere „Autostrada care uneste”

Moldova vrea Autostrada: Dezbatere „Autostrada care uneste”


autostrada-moldova

Moldova vrea Autostrada: Dezbatere „Autostrada care uneste”

Inițiatorii campaniei de inițiativă civică MOLDOVA VREA AUTOSTRADA organizează sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 16:00, în Sala „Ion Creangă” a Hotelului Astoria din Iași, Strada Lăpușneanu, Nr. 1, dezbaterea cu tema „AUTOSTRADA CARE UNEȘTE”.

Scopul evenimentului este de a facilita dezbaterea în jurul problemei de interes major a comunității din regiunea Moldovei – importanța construcției segmentului de autostradă care să unească Moldova de Transilvania, prin facilitarea colectării soluțiilor concrete și argumentate ale vorbitorilor.

Această discuție este lansată în contextul necesității construcției autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni și al beneficiilor economice și sociale, pe care aceasta le-ar implica atât pentru regiunea de Est a României, cât și pentru întreaga țară.


Evenimentul va avea ca invitați care vor lua cuvântul în cadrul dezbaterii. Printre aceștia se vor afla: Marius Alexa, Președintele Asociației pentru Promovarea Economiei Cunoașterii Iași, Gheorghe Pleșu, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Iași, Prof. univ. dr. Nicolae Boțu, Univ. Tehnică “Gh. Asachi” Iaşi, Fac. de Construcţii şi Arhitectură.
traseu-targmures-ungheni321
Echipa de organizare a acestei dezbateri a transmis invitații către Cancelaria prezidențială, domnului Președinte Klaus Iohannis, către Guvernul României, domnului Prim-Ministru, Victor Ponta, către Direcția Generală de Drumuri și Poduri Iași, domnului Director Regional Ovidiu Mugurul Laicu, către principalele partide politice (filialele locale) și birouri permanente județene Iași.
Invităm publicul, interesat de o dezbatere reală a acestui proiect de infrastructură de transport: reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile, mass-media, specialiști din domeniu să participe la eveniment.

“Moldova vrea Autostradă” nu este doar o campanie civică apolitică, referitoare la construcția autostrăzii Ungheni – Târgu Mureș, ci înseamnă inițiativa tuturor persoanelor care au un numitor comun! Autostrada Ungheni – Târgu Mureș ar însemna liantul care facilitează apropierea dintre oameni, unește localități, regiuni, provincii, țări. Construcția acestei autostrăzi nu trebuie să rămână doar un subiect preferat pentru dezbateri și argumentări prolixe deoarece aceasta este vitală pentru dezvoltarea sustenabilă a mediului economic și social.

Site-ul oficial al campaniei “Moldova vrea Autostradă”: http://moldovavreaautostrada.ro

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Cum gasesti meseriasi buni la preturi avantajoase

O problema des intampinata de cei care doresc sa construiasca sau sa isi renoveze locuinta ...

One comment

  1. in proportie de 90% o sa si aibe aceasta autostrada, am presimtirea ca si ei sunt mai dezvoltati economic fata de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *