Home >> Constructii >> Hotel plutitor cu dormitor aflat in totalitate sub apa

Hotel plutitor cu dormitor aflat in totalitate sub apa


Hotel plutitor cu dormitor aflat in totalitate sub apa!

O echipa de specialisti suedezi de la Genberg Underwater Hotels, o companie specializata in dezvoltarea de structuri subactavice, a construit un hotel cu un design inovativ care sta jumatate pe apa, jumatate sub apa. Mikael Genberg, creatorul celebrei case plutitoare denumite Utter Inn (Otter Inn), in Suedia, a creat de curand o uimitoare camera de hotel subacvatica cu ferestre amplasate la 360°. Pemba Island este o camera de hotel plutitoare ce face parte din complexul Resort Manta din Zanzibar. Ca si localizare ingenioasa cladire este siuata in apropierea coastei statului Tanzania si face parte dintr-un complex de 16 astfel de camere ce apartin Manta Resort.

Aflata la aproximativ 250 de metri de plaja, noua constructie din Oceanul Indian are trei etaje, o punte pe acoperis, o baie, o sufragerie la nivelul marii si un dormitor sub apa cu ferestre pe fiecare din cei patru pereti.

Noaptea, luminile de sub geamuri atrag si ilumineaza calamarii si caracatitele care se aventureaza in apropierea coastei. Statiunea este populara in randul turistilor pasionati de scufundari si de explorarea recifurilor de corali.

Pentru 1.500 dolari de cuplu sau 900 dolari single pe noapte, vizitatorii pot dormi intr-un dormitor complet scufundat cu ferestre care se deschid spre apele tropicale din afara, iar pe timp de noapte, atunci cand pestii si alte vietati marine tropicale nu mai sunt vizibile, luminile din afara ferestrei atrag calmarii si caracatitele curioase.

12 (5)

12 (1)

12 (2)

12 (3)

12 (4)

12 (6)

12 (7)

12 (8)

underwater-hotel-the-manta-mikael-genberg-4

underwater-hotel-the-manta-mikael-genberg-9

Foto: Manta Resort
Sursa: dezeen.com

Check Also

Portia de weekend in imagini amuzante 23 (56 foto)

La sfarsitul fiecarei saptamani fiecare dintre noi ne bucuram pentru cele 2 zile scurte de weekend care nu ne ajung niciodata nici pentru petreceri si nici pentru odihna. Insa veea ce putem face este sa ne putem bucura de aceste zile zambind si amuzandu-ne ori de cate ori avem ocazia. De data aceasta ne vom amuza

3 comments

  1. Este un vis real pentru mine, banuiesc ca nu exista cu diferite facilitate oferite de curent, precum tv, pc, internet avand in vedere ca este sub apa, corect?
    Sau se poate merge si pe energie solara?
    Ma intreb daca se instaleaza nitica panica in caz de rechini!

  2. O idee foarte interesanta si relaxanta, cu sigurnata!

  3. Este de vis. Superb.