Home >> Foto/Video >> Epave scufundate in adancul marilor si oceanelor lumii (26 foto)

Epave scufundate in adancul marilor si oceanelor lumii (26 foto)

sdfdsfr
Epave scufundate in adancul marilor si oceanelor lumii

Scufundarea dupa comorile aflate pe fundul marilor si oceanelor lumii reprezinta mai mult decat o activitate atractiva si are ca scop principal descoperirea de vase care au disparut de-a lungul istoriei. Epavele descoperite pot avea dimensiuni si vechimi diferite si pot fi situate la diferite adancimi in apele oceanelor si marilor sarate, dar si in apele unor rauri sau lacuri cu ape dulci, asa ca fiecare epava descoperita poate avea in functie de importanta ei o valoare mai mica sau mai mare din punct de vedere istoric sau chiar material.

De cele mai multe ori scufundatorii constata ca epavele asigura o importanta sursa de hrana si adapost pentru multe specii de vietuitoare marine. In acest sens scafandrii au explorat apele si au reusit sa faca o serie de fotografii si filmulete cu epavele de pe fundul marilor si oceanelor lumii pe care o sa le prezentam in cele ce urmeaza.

“Poziția unei epave este indicată pe hartă printr-un punct marcat cu indicativul Wk (Wreck). Acest punct este caracterizat prin coordonatele sale, exprimate în grade de latitudine și longitudine. În cazul epavelor aflate în apropierea țărmului sau în lacuri, poziția epavei este dată prin distanțe în raport cu niște repere fixe numite relevmente. O eroare de câteva grade sau câțiva metri în aprecierea distanțelor, poate duce la pierderea localizării epavei.

Curenții temporari sau permanenți din zona epavei pot crea condiții periculoase care să impună renunțarea la planul inițial de cercetare.

Undițe de pescuit, cârlige, plase și alte unelte pescărești ar putea fi prinse de epavă, constituind capcane destul de periculoase pentru scafandri. Epavele vechi pot avea acumulate un mare număr de asemenea resturi pe corpul lor, sau pot să fi suferit o serie de acțiuni de „demontare” din partea altor scafandri care le-au vizitat anterior. Ușile, hublourile cabinelor de pe covertă și părțile mișcate de valuri sau de curenți, trebuie asigurate pentru a preveni o eventuală blocare a scafandrului în interior.
Trebuie folosite „fire-ghid”, iar timpul de scufundare trebuie să se încadreze în limitele de siguranță și să fie respectat cu mare strictețe”. sursa: scubalibre.ro

Haideti sa urmarim impreuna o serie de 26 de fotografii ale unor epave descoperite in diferite colturi ale lumii:
1.epava (1)
2.epava (3)
3.epava (4)
4.epava (5)
5.epava (6)
6.epava (7)
7.epava (8)
8.epava (9)
9.epava (11)
10.epava (12)
11.epava (13)
12.epava (14)
13.epava (15)
14.epava (17)
15.epava (20)
16.Car wreck
17.epava (22)
18.epava (18)
19.epava (19)
20.epava (23)
21.epava (24)
22.epava (25)
23.epava (26)
24.epava (33)
25.epava (35)
26.epava (347)

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Vand/cumpar loc in camin Iasi 2016 – 2017

Vand/cumpar loc in camin Iasi 2016 – 2017 Ca si in anii din urma, am ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *