Home >> Timp liber >> Discuții de pahar, cu prietenii. Mituri și adevăruri despre vodcă

Discuții de pahar, cu prietenii. Mituri și adevăruri despre vodcă

Una dintre cele mai cunoscute și versatile băuturi ale lumii, ce poate fi băută atât simplă, cât și în cocktail-uri, vodka, reprezintă nu doar un catalizator al distracției cu prietenii, ci și o bună și infinită sursă de mituri și dezbateri contradictorii.

Vodca nu are gust, iar toate sunt la fel. Doar pentru necunoscători
Mulți afirmă că vodca nu are gust. Aceasta este însă doar o percepție, întrucât sunt puțini cei care îl pot distinge. Totodată, în vodcă se simte nu doar materia primă, ci și stilul de distilare.
“Vodcile tradiționale, mai ales cele din estul Europei, sunt mai directe, mai robuste și mai cinstite cu ingredientul de bază”, în timp ce votca produsă în Occident „e mai moale și mai prietenoasă”, spun specialiștii magazinului online de băuturi alcoolice și non-alcoolice, băuturi.ro.

Cu cât mai multă distilare, cu atât mai bună vodca

Din păcate, este doar o găselniță de marketing. În realitate, o vodcă ce este distilată de mai mult de 5 ori capătă o puritate de peste 95%. Acest lucru ar însemna că vodca ar deveni alcool neutru.

Pentru cocktailuri e bună orice vodcă, chiar și cea proastă

Da, dacă bem doar unul, spun reprezentanții băuturi.ro. “Dacă beți mai multe, a doua zi o să vă doriți ca vodca din compoziția lor să fie calitativă”.

Dacă e scumpă, e cea mai bună
Cât de scumpă trebuie să fie o vodcă pentru a fi bună? Ei bine, calitatea nu se reflectă întotdeauna în preț. Pentru a știi să alegem corect, avem nevoie de multiple încercări, pentru a dobândi și a dezvolta o “cultură generală a băuturilor”.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *