Home >> Hardware >> De ce este importanta supravegherea video pentru casele noastre?

De ce este importanta supravegherea video pentru casele noastre?

supraveghere

De ce este importanta supravegherea video pentru casele noastre?

Dupa o saptamana in care s-au intamplat mai multe lucruri ciudate in jurul casei, cred ca a venit momentul sa iau in calcul montarea de camere de supraveghere video, de altfel un lucru pe care ar fi trebuit sa il fac inca de atunci cand m-am mutat, dar pe care l-am tot amanat de fiecare data din diferite motive.

Nu stiu daca voi fi foarte focusat pe acest tip de supraveghere, dar ma gandesc ca simpla prezenta a camerlelor ii descurajeaza pe cei care se gandesc se apuce de furat de prin case. Ghidat de proverbul romanesc „paza buna trece primejdia rea” m-am trezit la laptop, cautand o firma specializata care ofera solutii si camere de securitate la preturi bune, dar care sa-mi poata explica si calitatea produselor pe care le vand. Am primit chiar o recomandare in acest sens de la un prieten de pe facebook care si-a luat o camera de supraveghere pentru parcare cu ceva saptamani in urma, asa ca am intrat si eu pe site-ul pro-sec.ro si am analizat foarte bine oferta lor.

M-am decis foarte greu asupra modelului pe care sa merg pentru ca sunt o persoana destul de capricioasa, dar si pentru ca oferta lor era diversa si cuprindea foarte posibilitati si solutii de supraveghere.

Ce solutie de supraveghere este mai potrivita?

Pe langa camerele de supravhere pe care le-am cumparat si montat destul de usor, a mai ales sa investesc intr-un server caruia i-am facut si un raft special in camera de lucru. Am optat si pentru un hard disk de 1 TB considerand ca este suficient pentru ceea ce am nevoie in acest moment.
camera
Nu mica mi-a fost mirarea, atunci cand vecinul meu, cu care nu prea am interactionat prea mult pana acum, a venit la mine ca si-ar dori sa-si monteze si el. Asa am reusit sa bem si prima bere impreuna, la o discutie despre camere de supraveghere, securitea caselor si a garajului. Chiar daca el era destul de paralel cu aceasta categorie si nu intelegea decat rostul acestora pentru ca activeaza intr-un domeniu in care lucreaza mai mult cu bisturiul, am reusit totusi sa ii explic e intelesul tuturor cum functioneaza aceste device-uri si cat de mult te pot ajuta sa iti consolidezi partea de securitate a casei.

Tu iti supraveghezi locuinta?

Intre timp am vazut ca a devenit chiar o moda pe toata strada, tot mai multi dintre locatari incepand sa-si monteze fie camere de supraveghere, fie alarme. Asa am inceput si noi sa socializam ceva mai mult, discutiile despre siguranta s-au transformat in intalniri ocazionale la gratare si in motive de socializare, atat pentru noi dar si pentru sotiile noastre.
Acum avem motive sa ne vizitam pentru o bere, sa vedem daca ne functioneaza camerele de pe strada.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania

Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania? Cresterea volumului de dispozitive mobile ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *