Home >> Locatii >> Cum te influenteaza stilul de viata si alimentatia nepotrivita?

Cum te influenteaza stilul de viata si alimentatia nepotrivita?

clinica-proctoline

Cum te influenteaza stilul de viata si alimentatia nepotrivita?

Alimentele pline de aditivi, stilul de viaţă sedentar, poluarea şi o întreaga listă de alţi factori ne aşază sănătatea pe muchie de cuţit. Infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arterială, tulburările hepatice sau renale, atrofierea musculară şi multe altele au devenit constante ale societăţii noastre. Nu e de mirare că auzim vorbindu-se la orice pas despre exerciţii fizice, diete şi în general metode de ameliorare a stării de sănătate, bunul cel mai de preţ pe care de cele mai multe ori nu ştim să-l apreciem la adevărata lui valoare.

Paradox: atât de avansaţi şi totuşi atât de bolnavi

Sufocaţi de tehnologie, trăim cu impresia de invincibilitate până când ne răpune boala. Abia atunci înţelegem că am acordat atenţie sporită atâtor lucruri mărunte, iar sănătatea am lăsat-o de izbelişte. Mişcarea e doar o amintire a copilăriei, stilul alimentar echilibrat a fost înlocuit cu pofta nesăbuită pentru tot felul de produse care mai de care mai nesănătoase, stresul a devenit emblema secolului XXI şi mergând pe această linie am ajuns nu la o fundătură ci la prăbuşire. Este adevărat că dezvoltarea lumii în care trăim a adus cu sine şi intoxicarea mediului înconjurător aşa că e improbabilă existenţa la momentul actual a unui stil de viaţă perfect sănătos. Nu rămâne decât să ne luăm viaţa si sănătatea în propriile mâini şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a preveni măcar într-o oarecare măsură periclitarea stării de sănătate.
medic-563425_1280

Consecinţele nefaste ale sedentarismului

Petrecem ore în şir la birou şi odată întorşi acasă, epuizaţi psihic, ne mulţumim să ne aseşăm comod în fotoliu, în faţa tv-ului sau pc-ului, neştiind că într-o bună zi s-ar putea să plătim cu sănătatea. Printre alte afecţiuni, de parcă nu ar fi de ajuns, am auzit vorbindu-se tot mai des de apariţia hemoroizilor, adică vene dilatate localizate în peretele rectului şi anusului, care provoacă durere, mâncărime şi, ocazional, hemoragii. Sunt expuse acestui risc şi femeile în perioada sarcinii sau persoanele care ridică frecvent greutăţi mari. Oamenii în general greşesc ezitând să apeleze la un medic proctolog pentru că este o problemă destul de delicată. Terapiile ce se aplică în cazul hemoroizilor se nuanţează în funcţie de gradul bolii hemoroidale. Pentru fazele incipiente, un regim dietetic, o igienă strictă şi exerciţiile fizice ar putea rezolva problema. În cazurile mai avansate există alte metode. Reţeaua de clinici Proctoline, specializate pe tratamentele non-chirurgicale, vă pot veni în ajutor.

Mens sana in corpore sano

Când vorbim despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos ar trebui să mai adăugăm o dimensiune, cea a antrenării minţii. Regimul alimentar şi exerciţiile fizice nu sunt de ajuns. Ele trebuie completate cu activităţi prin care punem creierul la treabă. Dacă înlocuim câteva ore petrecute sub influenţa noilor tehnologii cu lecturarea unei cărţi vom simţi cu siguranţă diferenţa. E o adevărată provocare să ai în aceste vremuri un regim de viaţă care să nu-ţi pună sănătatea în pericol, dar merită toate sacrificiile. Fiţi siguri de asta!
medical

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Cum se pun implanturile dentare si cand sunt necesare?

De când mă știu am avut spaimă de spitale și stomatologi. Halatul alb și zgomotul din cabinet mă făceau să fug fără să mă uit înapoi. Acum că am crescut, altele îmi sunt temerile. Factura de la stomatolog mă face să am palpitații. Fiecare vârstă cu specificul ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *