Home >> Educatie >> Cum pot avea tinerii din Delta un viitor mai bun?

Cum pot avea tinerii din Delta un viitor mai bun?

papetarie

Cum pot avea tinerii din Delta un viitor mai bun?

Delta Dunarii, singura delta fluviala intacta din Europa si singura delta din lume declarata rezervatie a biosferei de catre UNESCO, adaposteste zeci de mii de familii izolate, fara acces la hrana, apa potabila sau locuri de munca. In ciuda faptului ca beneficiaza de un potential economic enorm, lipsa de educatie si de resurse ii tine pe locuitorii acestei zone legati de un trai la limita supravietuirii. Mai mult decat atat, in ultimii ani este observat un fenomen extrem de ingrijorator: pestele din balti, din capturarea caruia traiau cea mai mare parte a familiilor, este pe cale sa dispara din aceste locuri.

In timp ce majoritatea specialistilor sunt de parere ca Delta poate avea un viitor numai prin educarea tinerilor, Judetul Tulcea se confrunta cu cea mai mare rata a abandonului scolar la nivel national. Aceasta situatie este cauzata in primul rand de lipsa de educatie a parintilor care, in lipsa resurselor materiale necesare, prefera sa-si retraga copiii de la scoala. Chiar daca unii copii sunt nevoiti sa parcurga kilometri intregi pe jos sau pe apa pana la scoala, situatia ar fi cu totul alta daca acestia ar beneficia de conditii normale de invatare si de rechizitele scolare necesare.

In ce conditii se desfasoara campania?

In acest conext, Depozitul de Papetarie, unul dintre principalii jucatori de pe piata de birotica si papetarie din Romania, a dat startul unei campanii care isi propune sa ajute peste 1000 de copii sa-si continue studiile. Astfel, in perioada 10 August-20 Septembrie, pentru fiecare comanda de peste 100 de lei plasata pe site-ul www.depozituldepapetarie.ro vor fi donati cate 5 lei sub forma de rechizite scolare. Avand in vedere faptul ca aceasta campanie este derulata cu sprijinul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, orice persoana are la dispozitie optiunea de a dona in mod direct o anumita suma de bani prin intermediul site-ului salvatidelta.ro.
delta
“Scopul acestei campanii este acela de a trage un semnal de alarma vis a vis de situatia critica in care se afla acesti copii. Practic, singura lor sansa la un viitor mai bun este educatia, asa ca dorim sa facem tot posibilul pentru ca ei sa-si duca la bun sfarsit studiile si sa ajute ulterior la dezvoltarea zonei in care s-au nascut si au crescut”, a declarat Adrian Popa, marketing manager la Depozitul de Papetarie.

In cazul in care doresti sa afli mai multe informatii despre aceasta campanie si despre cum pot fi ajutati acesti tineri, viziteaza site-ul http://www.dpap.ro/salvati-delta.html

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Teach for Romania recrutează în 2 mari centre universitare din țară

Teach for Romania recrutează în 2 mari centre universitare din țară În luna martie, organizația ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *