Home >> Aplicatii >> Cum mi-am reparat tableta avariata si ce solutie am ales pentru reparatie

Cum mi-am reparat tableta avariata si ce solutie am ales pentru reparatie

tableta

Cum mi-am reparat tableta avariata si ce solutie am ales pentru reparatie

Pfiu… Tableta avariată şi-a recăpătat starea de odinioară! Iată soluţia mea!

Iubim tehnologia, depindem de ea din ce in ce mai mult, dar urâm cu desăvârşire durerile de cap pe care ni le provoacă defecţiunile care ne privează de utilizarea gadget-ului preferat. Touchscreen-urile şi display-urile avariate au devenit un lucru banal. Am păţit-o şi eu dar din fericire am remediat problema cât mai repede cu putinţă.

După o zi obişnuită de muncă, m-am prăbuşit în fotoliu şi pentru ca timpul să nu treacă fără folos mi-am zis să iau tableta ca însoţitor. Spre surprinderea mea am descoperit faptul că touchscreen-ul era crăpat. Următorul pas a fost să mă uit întrebător în ochii copilului care tocmai venea din bucătărie. Nu a fost nevoie de investigaţii ulterioare, a fost de-ajuns să presupun ce s-a întâmplat mai ales urmărind-i privirea timorată. Nefiind un adept al scandalului, nu mi-a rămas decât să fac ceea ce ar face orice utilizator obişnuit de tabletă: navigarea pe internet, de data asta pe laptop, ca să-i cumpăr “haină” nouă.

touchscreen

Rezolvarea a venit de la iNOWGSM

Am navigat, am vâslit din loc în loc, am comparat şi într-un final am ajuns la liman, amintindu-mi un nume pe care amicul meu Alex mi-l recomandase cu ceva vreme în urmă. Inowgsm.ro mi-a lăsat o impresie mai mult decât bună. O gamă completă de produse pentru tablete, laptop-uri, telefoane mobile, precum touchscreen, display, lcd, geam, sticlă ş.a.m.d. pentru toate brandurile din România, începând de la cele mai cunoscute cum ar fi Allview, Asus, uTOK, E-boda, Samsung, Apple etc. cât şi pentru cele mai puţin cunoscute, la preţuri accesibile.

De aici şi până la cumpărarea propriu-zisă, respectiv montarea touchscreen-ului la service-ul cu care firma colaboreaza, decizând personal să nu-mi bag nasul astfel încât să-mi pot folosi tableta la potenţial maxim din nou, a fost doar o formalitate.

Ce poate tableta

nJoy Kara 8, “al doilea copil al meu”, şi-a recăpătat sănătatea. Dacă ar fi să-i fac o descriere ca şi cei mai puţin cunoscători să înţeleagă despre ce este vorba trebuie să spun că procesorul din dotare este un MTK 8382, cu 4 nuclee ce funcţionează la o frecvenţă de 1.3 GHz. Împreună cu 1GB de memorie RAM fac ca sistemul de operare dar şi aplicatiile instalate să ruleze fluent şi fără probleme. În privinţa OS, acesta vine cu Android 4.2.2 însă sunt sigur că pe viitor va primi update-uri, având un hardware suficient de puternic.

display
Diagonala ecranului este de 7.85 inci iar rezoluţia pe care o poate afişa este de 1024 x 768 pixeli. Display-ul folosit este IPS, asta înseamnă că imaginile afişate sunt clare, culorile sunt vii şi naturale iar unghiul de vizibilitate este foarte bun. În general tabletele ieftine sunt dotate cu ecrane LCD destul de slabe, având culorile dar şi unghiul de vizibilitate destul de proaste, dar aici nu este cazul.

Spaţiul disponibil pentru stocare este de numai 8GB însă poate fi mărit destul de uşor cu până la 32GB cu ajutorul unui card MicroSD. Camera web de pe spate este de 5 megapixeli, destul de bună, mai ales când există suficientă lumina pozele ies destul de clare. Camera frontală este de numai 2 megapixeli însă pentru poze tip selfie cred că este de-ajuns. La capitolul conectivitate nJoy Kara 8 este o tabletă completă, având atât modul WiFi cât şi 3G.

După “îngrijirile” primite o folosim din nou cu plăcere

Tableta e din nou la discreţia noastră. Personal o folosesc mai mult pentru internet dar din când în când cedez tentaţiei de a mă juca împreună cu copilul meu. Îmi place să evadez din lumea oamenilor sobri, care măsoară totul cu barometrul cifrelor, şi să-mi aduc aminte de anii când eram elev. Nu aveam pe atunci tabletă, nici măcar nu intuiam apariţia unor astfel de dispozitive. Noi ne-am bucurat de joc pe televizor şi apoi mai târziu de calculatoare nu foarte performante. Când o utilizez revine ceva din parfumul vremurilor de altădată, atmosfera aceea de bucurie simplă, nedisimulată, pe care n-o poate schiţa decât chipul de copil care e prins în toiul jocului său preferat. Nu cred că trebuie să fim maniaci, să nu uităm cât de importante sunt în primul rând relaţiile interumane dar cu toate acestea trebuie să recunoaştem totodată că tehnologia face parte din viaţa noastră de zi cu zi. Şi uneori e atât de enervant când în momentele în care ne aşteptăm cel mai puţin ceva se defectează, ne dă peste cap activitatea şi ne pune în situaţia în care să suntem nevoiţi să sacrificăm timp pentru a găsi soluţii.

ecran

Să moară şi capra vecinului

Mai în glumă, mai în serios, partea plină a paharului este că nu suntem singurii cărora li se întâmplă asta. Amicul şi “sfetnicul” meu Alex, un împătimit al tabletelor a păţit-o nu o dată ci de două ori cu Utok 1005D şi Serioux Surya Reaction. Dar mă bucur că i s-a întâmplat (Alex sper că dacă citeşti articolul nu o să mă pui la blestem!) pentru că mie mi-a fost mult mai uşor să găsesc rezolvarea aşa cum sper că vă va fi şi dumneavoastră tuturor celor care aţi parcurs acest articol. Bucuraţi-vă din plin de viaţă, bucuraţi-vă de confortul secolului XXI şi nu vă îngrijoraţi peste măsură pentru problemele tehnice de care vor pot suferi dispozitivele preferate.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Showroomul „Barrier Test Mobil” poposește și la Palatul Culturii din Iași în perioada 18-20 august

Brandul de tâmplărie termo-izolantă BARRIER® a dezvoltat proiectului BARRIER TEST MOBIL, prima experiență de VR ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *