Home >> Arta >> Cum arata o masa bogata in vitamine cu fructe si legume in functie de culori

Cum arata o masa bogata in vitamine cu fructe si legume in functie de culori

dfdtgh

Cum arata o masa bogata in vitamine cu fructe si legume in functie de culori

Este foarte important sa mananci fructe si legume de toate felurile, insa cand acestea au diverse culori te poti bucura linistit de beneficiile pe care le au si in plus vei vedea o schimbare in viata ta care ar putea mult mai stabila si sanatoasa.

Se spune ca atunci cand mananci fructe si legume de toate culorile posibile iti vei imbunatati sanatatea, vei putea da jos din greutate intr-un ritm sustinut si iti vei putea stabiliza silueta pe o perioada mai mare de timp. Conform ultimilor studii exista culori ale fructelor si legumelor care au intaietate in alimentatie in functie de continutul de vitamine si aportul de sanatate pe care il aduce consumatorului.

De exemplu ce mai sanatosi nutrienti din fructe si legume sunt cei de culoare rosie, portocalie, galbena si verde. De aici ne putem imagina care sunt fructele si legumele in care putem gasi acesti nutrienti orientandu-ne dupa culori.

Daca ar fi sa facem un top al celor mai sanatoase fructe si legume aceasta ar arata astfel:

  • Strugurii
  • Coacazele, zmeura, murele, capsunile
  • Prunele, merele, ciresele
  • Pepenele verde, pepenele galben
  • Porumbul dulce
  • Spanacul
  • Ardeii capia, gogosarii, morcovii
  • Rosiile, ceapa verde, varza rosie
  • Citricele

Food Gradients by Brittany Wright

O talentata artista specializata in fotografiatul de mancare a reusit sa aranje la un loc fructe si legume pe care le-a aranjat in functie de culori. A reusit sa adune si sa fotografiez fructe si legume obtinand o varietate de culori naturale.

Brittany Wright a reusit sa aduca la un loc cele mai cunoscute legume si fructe, stabilindu-le gradientul de culoare si aranjandu-le de la nunate deschise la nuante inchise si invers. Bineinteles ca acest lucru a fost posibil prin aranjarea acestora in functie de stadiul de imbatranire a fructelor si legumelor pe care le-a fotografiat si pe care le-a expus in urmatorul album foto prezentat mai jos:

fructe si legume (1)

fructe si legume (2)

fructe si legume (3)

fructe si legume (4)

fructe si legume (5)

fructe si legume (6)

fructe si legume (7)

fructe si legume (8)

fructe si legume (9)

Processed with VSCOcam with c1 preset

fructe si legume (11)

fructe si legume (12)

fructe si legume (13)

fructe si legume (14)

fructe si legume (15)

fructe si legume (16)

fructe si legume (17)

fructe si legume (18)

fructe si legume (19)

fructe si legume (20)

Sursa: www.wrightkitchen.com

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Vezi 64 de peisaje incredibile care ar putea deveni carti postale

Vezi 64 de peisaje incredibile care ar putea deveni carti postale De cele mai multe ori natura ne ofera peisaje spectaculoase peste tot in lume, atat sub forma lor naturala cat si prin interventia umana. Aici putem aminti atat cele mai cunoscute monumente ale naturii la care omul nu a intervenit in niciun fel, cat si

One comment

  1. Oricum, eu cred că orice fruct ai mânca, e sănătos. Eu merg pe ideea următoare: mănâncă fructe și legume de sezon cât încape. Primăvara spanac, căpșuni, cireșe, toamna struguri, mere, ș.a.m.d. Nu cred că strugurii supertratați care se găsesc în timpul iernii și primăverii sunt atât de sănătoși ca spanacul cules din grădină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *