Home >> Educatie >> Ce analize trebuie sa facem in decursul unui an?

Ce analize trebuie sa facem in decursul unui an?

doctor

Ce analize trebuie sa facem in decursul unui an?

Asa cum e normal la orice om care-si doreste sa fie informat tot timpul asupra sanatii pe care o are, cel putin odata pe an, daca nu chiar de doua ori, e indicat sa ne facem analize generale. Si aici ma gandesc ca cel mai bine e sa le faci pe toate odata, daca se poate si in aceeasi clinica. Din pacate in sistemul nostru foarte deficitar nu prea ai aceasta varianta la stat, acolo unde platesti ca tontul zeci de taxe o viata intreaga si de unde nu primesti foarte multe la schimb. Exista varianta unei clinici private, dar aceasta este destul de costisitoare, mai ales daca doresti sa-ti faci absolut toate analizele. De aceea m-am rezumat binenteles tot la serviciile de stat si nu stiu cat de buna a fost decizia mea.

Pe langa tot felul de medici ciufuti, care au o impresie extrem de gresita cum ca ei imi fac mie un serviciu ca isi fac treaba la locul de munca, fara sa-si dea seama ca salariul pe care acestia il au este de la cei ca mine, mai intalnesti si o aparatura foarte veche, metode destul de primitive de a face anumite analize si, poate cel mai dureros dintre toate, cozi interminabile la anumite sectii.

Analize recomandate

Indiferent ca vrei sa-ti iei glicemia, sa verifici daca ai suficient calciu in organism sau orice alt rezultat necesar, cozile sunt aproape peste tot la fel de mari, doctorii foarte dificili si nepasatori, mai ales daca nu ai nimic pregatit pentru ei.

birou33
Chiar ma gandeam cum ar fi ca angajatul Enel sa-i lase pe domnii doctori fara curent electric acasa, pentru ca nu le-a pregatit si lor un pachetel sau un plic. Sau la pompa de benzina sa se invarta numerarul, fara ca benzina sa curga, pentru ca domnul doctor nu are si el pregatit o spaga pentru anagajatul de la pompa.

Revenind la analize, cred ca data viitoare ma voi concentra cu siguranta catre o clinica privata, pentru ca am pierdut aproape o saptamana pe drumuri pentru a reusi sa-mi fac toate analizele dorite, dar in speciale cele pentru diabet. Si cand ma gandesc ca, de fapt, timpul cel mai mult l-am pierdut asteptand si cate 3-4 ore la coada, chiar daca tot procesul in sine dura doar cateva minute.

Totul a iesit bine, chiar daca eram putin speriat ca mananc multe dulciuri si sa nu am vreo problema cu diabetul sau orice altceva. Se pare ca limita de 1 iesire pe luna la KFC a prins destul de bine.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Cum te influenteaza stilul de viata si alimentatia nepotrivita?

Alimentele pline de aditivi, stilul de viaţă sedentar, poluarea şi o întreaga listă de alţi factori ne aşază sănătatea pe muchie de cuţit. Infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arterială, tulburările hepatice sau renale, atrofierea musculară şi multe altele au devenit constante ale societăţii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *