Home >> Auto >> ARO readus la viata de o mana de studenti din Iasi

ARO readus la viata de o mana de studenti din Iasi

iaro (6)

ARO readus la viaţă de o mână de studenţi din Iaşi

În doi ani de zile, un grup de studenţi ieşeni au construit un prototip al celebrului vehicul de teren ARO, pe care şi l-ar dori să îl vadă introdus pe piaţa auto. Demersul lăudabil al tinerilor a devenit subiect de presă la nivel naţional. Este o dovadă în plus că o parte din junimea română dispune de mult entuziasm, inteligenţă şi ambiţie neţărmurită.

Poate că am auzit prea mult în ultimul timp despre distrugeri, furturi, privatizări, şi am uitat esenţialul, adică să punem în locul tuturor acestora cuvântul A CREA. În perioada 1957-2000 zdravănul autovehicul românesc era construit la Câmpulung Muscel. După cum bine ştiţi de uzină s-a ales praful.

Din nostalgia unora sau din pasiunea altora iată că într-un anumit mod ARO a fost resuscitat. După ce au schiţat conceptul, studenţii, sub îndrumarea profesorilor, au pus totul în aplicare asupra unui ARO cu şasiu lung.


“Am plecat de la un ARO, ultimul care a ieşit pe poarta întreprinderii dotat cu motor Toyota. Am încercat să-l updatăm şi să-i facem un nou design. Şi am ajuns la acest model 100% realizat de noi de la zero”, povesteşte unul dintre studenţi, citat de digi24.ro.

Rezultatul final s-a numit iAro Camarad şi a fost prezentat ca lucrare de licenţă pentru tinerii studenţi. În total, prototipul a costat peste 30.000 de euro, iar realizată în serie maşina ar costa între 15.000 şi 20.000 de euro.

Despre permanentizarea readucerii la viaţă a acestui simbol românesc să auzim numai de bine. Înainte de ‘89 toţi românii visau la un ARO, însă puţini puteau să-l aibă.

Iata cateva imagini cu masina de teren creata de viitorii ingineri ai Romaniei:


iaro (1)

iaro (3)

iaro (6)

iaro (10)

iaro (12)

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

A avea un Bluetooth Car Kit in zilele noastre este o nevoie

Suntem generația care aleargă. Aleargă la muncă, înapoi acasă, să ia copiii de la școală, aleargă în vacanțe. Muncim mult și petrecem atât de mult timp în mașină încât putem crede că este a doua noastră casă. Însă siguranța ar trebui să primeze înainte de orice. Dacă îți duci copiii la școală, nu le pune viața în..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *