Home >> Aparitii >> A fost inaugurat Pasajul Mihai Eminescu din Iasi

A fost inaugurat Pasajul Mihai Eminescu din Iasi

10842199_1009784305704135_3430493945285773903_o

A fost inaugurat Pasajul Mihai Eminescu din Fundatie Iasi

Luni 15 Decembrie 2014 a fost inaugurat primul pasaj auto subteran din Iasi care este amplasat in zona Fundatie in intersectia care incepe dinspre Bulevardul Independentei si iese inspre bulevardul Pacurari. Bineinteles ca proiectul a fost ca de fiecare data intarziat fata de estimarile initiale ale constructorilor cu aproximativ 2 ani, iar intrebarea care planeaza asupra acestui controversat proiect al primarului Gheorghe Nichita este: Incap sau nu doua autobuze in acest pasaj daca acestea merg fiecare pe un sens?

Costurile finale ale proiectului s-au ridicat la 78,4 milioane de lei.
Pasajul are o lungime de 286 de metri si are ca destinatie fluidizrea traficului din intersectia Fundatie prin legatura bulevardelor Independentei si Pacurari. Proiectul a fost demarat in luna mai 2011, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru luna August 2012, urmand ca pe rand sa fie invocate motive precum, schimbarea actionarilor companiei care executa lucrarile, existenta unui rau subteran la adancimea de 20 metri, pentru a amana proiectul cu aproximativ 2 ani.

Datele tehnice ale Pasajului Mihai Eminescu din Iasi:
Lungime: 286 metri
Latime maxima: 10 metri
Latime minima” 7 metri
Viteza reglementata: 30 km/ora
Inaltime maxima: 5 metri


Latimea minima de 7 metri a pasajului se intinde pe o portiune de aproximativ 30 de metri la ambele intrari in pasaj, dinacest motiv, doua autobuze mari incap la limita pe aceasta portiune a pasajului aceasta fiind cauza pentru care toate lumea se intreba “Incap sau nu doua autobuze”. In acest timp cei de la RATP Iasi au facut teste cu 2 autobuze care circula pe aceasta ruta pentru a vedea daca acestea incap in pasaj fara sa intampine probleme. Rezultatele spun ca aceastea incap in acelasi timp in pasaj, dar daca nu se incadreaza cu atentie risca sa isi atinga oglinzile, spatiul dintre acestea fiind doar de 20 cm.

O alta posibila problema a pasajului ar putea fi reprezentata de iesirea inspre bulevardul Pacurari care beneficiaza doar de o singura banda atat pentru soferii care ies din pasaj, cat si pentru cei care vin pe la suprata dinspre Copou spre Pacurari, prioritate avand soferii care ies din pasaj, iar cei de la suprafata avand semnul “Stop” si o oglinda convexa desupra intrarii in pasaj.

Sursa: Adevarul
Foto 1: Mihai Bulai

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Cum gasesti meseriasi buni la preturi avantajoase

O problema des intampinata de cei care doresc sa construiasca sau sa isi renoveze locuinta ...

One comment

  1. arata demential, un pasaj foarte frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *