Home >> Amenajari >> Tipuri de proiecte de case potrivit de ridicat in zona de munte

Tipuri de proiecte de case potrivit de ridicat in zona de munte

Foarte multe persoane viseaza la o casa la munte. O astfel de casa ar fi exact acel loc in care o persoana poate evada din agitatia orasului pentru a isi reincarca bateriile si pentru a obtine energie pozitiva. Este important de mentionat faptul ca arhitectura caselor la munte este conceputa in asa fel incat casa sa se integreze in mediu. Aspectul primitor si cald este insotit de materiale de buna calitate si alese corect pentru ca locuinta sa reziste.

Urmatoarele aspecte recomandate de ArhiProPub.ro sunt deosebit de importante pentru o casa in zona de munte

Structura de rezistenta

Indiferent de tipul de proiect de casa, structura de rezistenta joaca un rol esential in siguranta casei si a persoanelor din interior. Casele de munte pot fi construite cu structura de rezistenta realizata din zidarie portanta, din lemn, din elemente metalice sau chiar din fier beton atunci cand este necesar, totul tinand de tipul de proiect realizat.

Tipuri de proiecte pentru case de munte

  • proiectul de structura cu etaj: o idee buna de casa de munte este un proiect de structura cu etaj. De cele mai multe ori o casa cu un singur etaj este mai mult decat suficienta unei familii. Casele au de obicei un desing placut, care se va plia corespunzator pe mediul inconjurator. O astfel de casa poate avea o camera de zi, doua bai, doua dormitoare si eventual o debara sau un dressing. Pentru ca o astfel de casa sa fie atractiva este bine ca la etaj sa existe o terasa spatioasa, care sa fie potrivit pentru vacantele in natura. De asemenea, daca este si o terasa mare afara, lipita de casa, spatiul va fi si mai bine valorificat.
  • case de munte din zidarie, fara etaj: pentru persoanele care vor sa mearga pe clasic, o casa din zidarie portanta, fara etaj, este o solutie buna, potrivita pentru orice zona a tarii, inclusiv pentru cele de munte. Numarul de camere poate varia in functie de dimensiunea familiei care locuieste in interior, dar si in functie de modul in care casa va fi utilizata. De exemplu, o solutie foarte buna este sa se ia in calcul si o camera de oaspeti pentru cazul in care prietenii sau familia vin in vizita. O astfel de casa poate avea o terasa lipita sau chiar o veranda in functie de caracteristicile de design pe care le are.

Lemnul poate fi un material excelent de utilizat in zona de munte

Casele de lemn sunt rustice si foarte interesante, mai ales pentru persoanele care vor sa traiasca in armonie cu natura si sa isi construiasca o oaza de relaxare si voie buna pe terenul pe care il detin. Materialul natural va umple interiorul cu un miros superb, caldura se mentine foarte bine in interior pe timpul iernii iar aspectul general este cu siguranta unul dintre cele care atrag priviri admirative din toate partile. O astfel de casa are o buna structura de rezistenta, atunci cand lemnul este folosit corect.

Indiferent de alegerea facuta, este foarte important ca rezultatul final sa se plieze pe dorintele si personalitatea locatarilor, motiv pentru care fiecare familie va trebui sa gandeasca atent modul in care va arata casa.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Să vină iarna. Avem centrală!

De când mă știu mi-a plăcut iarna. Dar îmi plăcea iarna la bunici, la gura sobei, cu lemnele trosnind și vâlvătaia făcând umbre pe tavan. Nu mi-a plăcut iarna la bloc pentru că era mereu frig și îi auzeam pe părinții mei plângându-se de costurile colosale de la întreținere. De când eu și soția mea ne-am mutat la

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *