Publicat: 22 aprilie 2014

WordPress a lansat versiunea 3.9 a platformei sale de blogging

wordpress-logoWordPress.org si-a lansat varianta 3.9 si aceasta promite sa rafineze lucrurile in ceea ce priveste management-ul blogului.

WordPress 3.9 este denumit „Smith” in onoarea muzicianului african de jazz Jimmy Smith, si promite sa ofere o viziune mai buna asupra modului in care va arata content-ul publicat pe un blog.

Privind video-ul si manevrand putin noua versiune putem spune ca editarea in mod vizual este ceva mai rapida, si la fel de usoare devin lucrurile si cand este vorba de editarea imaginilor, crop-ul si scalarea functionand mult mai bine ca pana acum. Nici vizualizarea galeriilor foto nu a fost lasata deoparte, fiind si ea imbunatatita, iar clipurile incarcate pe blog dispun acum de playlist-uri, fiind mai usor de gasit.

In plus, poate la fel de important, mai ales pentru incepatori, WordPress vine cu un nou browser de teme, acestea fiind mai usor de gasit si vizualizat, in plus si numarul temelor gratuite fiind suplimentat.

WordPress 3.8 a fost lansat in decembrie si, desi acesta a sosit mai tarziu decat se astepta, compania a impins putin termenul de lansare al actualei versiuni. Asta ne poate face sa credem ca se pregateste versiunea 4.0 care ar putea aparea in urmatoarele luni.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul