Publicat: 10 decembrie 2013

Un hacker a furat peste 2 milioane de parole Facebook, Twitter, Gmail si Yahoo!

passwordCu ajutorul unei aplicatii malware de tip keylogger, un hacker a reusit sa fure peste 2 milioane de parole de la utilizatori din 92 de tari. Printre site-urile afectate se numara Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo! si LinkedIn, iar toate site-urile au instiintat utilizatorii si au resetat parolele furate.

Aplicatiile de tip keylogger inregistrarea comenzile tastaturii si pot astfel identifica si transmite numele de utilizator si parole a numeroase conturi catre hackerul care le controleaza. Atacul a fost unul de anvergura si a fost descoperit doar odata cu circulatia parolelor online.

In total, hackerul a reusit sa sustraga peste 1,5 milioane de parole ale unor site-uri, 320.000 de parole de email si 41.000 de detalii de logare in servere FTP. Unealta malware keylogger folosita a fost bazata pe Pony botnet controller.

Analiza parolelor furate demonstreaza ca multe dintre ele ar fi putut sa fie „sparte” si fara keylogger. Un numar mare de parole furate erau fie „1234”, fie „password”, fie „123456” sau chiar „123456789”.