Publicat: 13 ianuarie 2014

Tehnologie: Iată noul televizor 8K de 85 inci!

692081l-640x400-b-17243b37Cel mai mare târg de tehnologie din lume, CES (Consumer Electronics Show), s-a desfășurat între 7 şi 10 ianuarie în Las Vegas, reunind cele mai spectaculoase inovaţii din sfera Home Entertainment, din industria auto, a telefoniei mobile ori cea hardware

Unul dintre vedetele CES a fost, fără îndoială, televizorul 8K de 85 de inci.

Iată ce declara despre televizor Edgar Alvarez, corespondentul de la eveniment al engadget.com: „E uriaş, e strălucitor, aşa că nu a fost greu de descoperit în interiorul standului Sharp, chiar şi în mijlocul mării de televizoare ale producătorului”. Ceea ce se vede în imaginea principală a articolului este displayul gigantic, de 85 de inci şi 8K de la Sharp, destul de asemănător cu gadget-ul similar prezentat acum un an la CES 2013, cu excepţia unui amănunt important: cel de acum nu îţi cere să porţi ochelari 3D.

Edgar Alvarez, corespondentul de la eveniment al engadget.com mai spune că „dacă noul LED TV este interesant în toate privinţele, 3D-ul fără ochelari nu este la fel de impresionant: ochii obosesc repede din cauza efectului 3D, şi în anumite situaţii unele cadre se derulează într-atât de repede încât apar în ceaţă. Lăsând deoparte cele de mai sus, imaginea este incredibil de clară: pe TV rulau scene din Viaţa lui Pi şi din Frozen, ambele surprinzătoare atunci când sunt proiectate pe un ecran de proporţii”.

În mod evident, ecranul de 85 inci, 8K pentru televiziune 3D se află încă într-o fază incipientă. Pentru moment, însă, este ceva atrăgător şi abia aşteptăm să îl vedem în acţiune.

Alte inovaţii prezentate anul acesta la CES au fost: un proiector inclus într-o lampă de bucătărie pentru o interacțiune „Surface-Style”, o oglindă care ascunde un display High-res, un display senzitiv și proiectoare care aruncă imaginea pe tavan, plus „4K Ultra Short Throw Projector” de la Sony, un proiector suficient de puternic și bun ca rezoluție pentru a proiecta pe suprafaţa peretelui o imagine 4K de 145 inci (3,73 m), vizibilă chiar și într-o cameră luminoasă.

„CES este locul de întâlnire al tuturor celor care prosperă în afacerea electronicii de consum, fiind locul de expunere al inovaţiei de pe întreaga planetă”, e de părere Gary Shapiro, Preşedinte al Consumer Electronics Association (CEA), citat pe pagina oficială a evenimentului.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul