Publicat: 19 ianuarie 2014

Functie de incarcare rapida si autonomie crescuta pentru Galaxy S5

s560x316_battPotrivit dezvaluirilor facute de surse apropiate companiei, Galaxy S5 este primul smartphone Samsung care beneficiaza de pe urma unei noi generatii de acumulatori Li-ion, ce pot fi incarcati in mai putin timp si inmagazineaza mai multa energie fara a creste dimensiunea fizica a pachetului.

Acumulatorii  sunt realizati inlocuind clasicul catod din carbon cu unul bazat pe nano-particule de siliciu, acoperite cu un strat de carbon cu rol protector. Combinatia permite obtinerea de acumulatori Li-ion ce ofera capacitate cu 20% marita la aceeasi dimensiune si retin 80% din capacitatea initiala dupa 500 cicluri incarcare/descarcare. Suplimentar, noii acumulatori permit utilizarea unor curenti de incarcare mai mari, reducand timpul de asteptare la mai putin de 2 ore.

Functie de incarcare rapida si autonomie crescuta pentru Galaxy S5Functie de incarcare rapida si autonomie crescuta pentru Galaxy S5

Potrivit unor surse citate de Phone Arena, Samsung Galaxy S5 include un acumulator de 2900mAh, fata de 2600mAh in cazul modelului Galaxy S4. Totusi, nu cresterea autonomiei pare sa fie prioritatea principala, ci acoperirea cerintelor unui ecran AMOLED cu rezolutie 2560×1440 pixeli, mai insetat de energie. Configuratia mai include 3GB memoria RAM si o camera foto de 16MP, respectiv chipset Snapdragon 805 pentru modelul standard si mai puternicul Exynos 6 pentru varianta Galaxy S5 in carcasa metalica.

Lista dotarilor zvonite dar neconfirmate, ce ar putea beneficia de pe urma unui acumulator mai puternic, ar mai putea include functie head-tracking pentru interactiunea folosind miscari ale capului si o functie de recunoastere a ochilor. Din pacate pentru detalii complete va trebui sa asteptam evenimentul oficial de lansare Galaxy S5, asteptat in perioada februarie-martie.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul