Publicat: 21 ianuarie 2014

75% dintre romani cred ca sunt prea multe reclame pe internet

75-dintre-romani-cred-ca-sunt-prea-multe-reclame-pe-internet-28-dintre-consumatori-sunt-influentati-de_size9Aproape trei sferturi dintre romani cred ca sunt prea multe reclame in spatiul virtual, iar 58% le considera sacaietoare, dar cu toate acestea 28% dintre cei chestionati spun ca, desi nu le deschid, sunt influentati de mesajul transmis, potrivit unui studiu GfK.

„8 din 10 romani cu acces la Internet, observa aceste reclame, chiar daca nu dau click pe ele. (…) Cu toate acestea, un sfert dintre cei chestionati declara ca le plac reclamele, iar 15% chiar au incredere in mesajele promovate prin intermediul lor”, se arata in raportul GfK.

Companiile considerate cele mai potrivite sa comunice online prin reclame de catre mai bine de 70% dintre respondenti provin din domenii precum turism si vacante, divertisment, retail si electronice si electrocasnice.

La polul opus, produsele pentru bebelusi, bauturile alcoolice si nealcoolice, suplimentele nutritive, mancarea si accesoriile pentru animale de companie sau partidele politice se numara printre cele mai putin potrivite pentru acest gen de promovare (cu procente de sub 30%).

Studiul a fost realizat online, pe un esantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 15 si 54 ani.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul