Publicat: 24 ianuarie 2014

Lucian Bute vrea sa plece de la Interbox dupa esecul cu Jean Pascal

s560x316_lucian_buteLucian Bute trece prin cea mai dificila perioada a carierei, dupa înfrângerile suferite în fata lui Carl Froch si Jean Pascal. Pugilistul român ar putea lua o masura radicala în urmatoarea perioada pentru a reveni din nou în top.

Sportivul nostru este gata sa plece de la Interbox, nemultumit si de colaborarea cu antrenorul Stephane Larouche. Bute ar urma sa semneze cu Yvon Michel, impresarul canadianului Jean Pascal. Michel l-a laudat pe Bute dupa înfrângerea de duminica dimineata, în conditiile în care sansele lui sa-l mai impresarieze pe Pascal sunt minime. Canadianul, aflat pe val, are oferte tentante din Statele Unite. „Bute este un boxer bun, departe de a fi terminat. El face parte din elita boxului si este capabil de rezultate mari, dar echipa lui nu i-a adus un sânge proaspat”, a fost declaratia surprinzatoare a lui Yvon Michel.
De altfel, tot mai multi sunt cei care-l sfatuiesc pe Bute sa se retraga sau sa-si caute un alt antrenor. Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA, care a fost si el antrenat de Stephane Larouche, pe vremea cat a boxat la Interbox, îl critica însa dur pe Larouche: „E un antrenor limitat. El ar fi trebuit sa-l ajute pe Bute din coltul ringului. E un tehnician bun pana la un anumit nivel, dar e depasit la meciurile pentru titlul mondial. Asa a fost si cu mine”, a declarat presedintele FRB. Doroftei, dar si alti antrenori din România, inclusiv tehnicianul Felix Paun, care l-a descoperit pe Bute, îl acuza pe Larouche ca l-a distrus pe român.
„La Nottingham ar fi trebuit sa arunce prosopul, sa nu-l lase sa mai încaseze pumnii din repriza a cincea. De atunci Bute a ramas cu frica asta de a urca în ring”, a declarat Doroftei.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul