Publicat: 12 ianuarie 2014

FABULOS! A izbucnit razboiul intre Piturca si Iordanescu

s560x316_Anghel-Iordanescu-Victor-PiturcaVictor Piturca nu a mai avut nicio aparitie publica dupa barajul pe care România l-a pierdut la jumatate lunii noiembrie, iar oficialii FRF au reale probleme în a-l gasi pe selectioner. Acesta nu a mai trecut pe la sediul FRF, iar în prezent este nevoie de opinia sa în privinta turneului pe care echipa nationala ar urma sa-l întreprinda la vara în America de Sud.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca noul director tehnic al FRF, Anghel Iordanescu, a încercat zadarnic sa ia legatura cu antrenorul echipei nationale. “Acum 10 zile, Gica Popescu m-a sunat si-a zis ca un agent ne propune pentru luna mai doua jocuri în America de Sud. L-am informat pe Puiu Iordanescu si l-am rugat sa-l anunte si pe Victor Piturca. Din pacate, acesta nu i-a raspuns lui Iordanescu. Deocamdata nu s-a semnat nimic, nu s-a perfectat nimic. Este genul de actiune la care trebuie verificate multe lucruri legate de calendarul competitional, plus ca trebuie vorbit cu jucatorii, deoarece este timpul lor de vacanta. Restul sunt speculatii, deocamdata nu este stabilit nimic. Oricum, sper sa nu se repete situatia paradoxala din 2011, când la meciurile cu Paraguay si Brazilia am avut fotbalisti care n-au vrut sa mearga. Din punctul meu de vedere, fotbalistii care refuza sa ia parte la asemenea actiuni nu mai au ce sa caute vreodata la prima reprezentativa!

Nu se va lua însa o decizie fara punctul de vedere al lui Piturca. Iordanescu a luat legatura cu Florin Marin si l-a rugat sa-i transmita lui Piti sa-i raspunda la telefon, deoarece este nevoie ca ei sa comunice. Pâna pe 20-22 ianuarie trebuie sa dam un raspuns. Mi se pare anormal ca Piturca sa nu-i raspunda lui Iordanescu, dar poate nu-i stie numarul de telefon. Sunt plecat din tara pâna pe 16, poate pe 20-21 ianuarie am sa-l convoc pe selectioner sa stam de vorba. Eu, concluziile, le-am tras singur. Nu m-a satisfacut jocul echipei. Calificarea la baraj nu e o performanta, performanta era daca ne calificam în Brazilia. Daca Piturca nu va fi de acord cu turneul în America de Sud, acesta nu se va face! Daca va fi, atunci vom accepta. Iar daca nu va avea niciun punct de vedere si va refuza sa colaboreze, atunci îl voi delega pe Puiu Iordanescu sa analizeze si sa ia o decizie!”, a declarat Mircea Sandu în cadrul Digi Sport Special. Presedintele FRF n-a ratat ocazia de a vorbi si despre viitoarele alegeri de la forul pe care îl conduce, Sandu considerând ca Gica Popescu nu are practic adversar în lupta pentru actualul sau post: “Procedural, niciunul dintre cei care au zis ca vor candida nu sunt înscrisi. Trebuie mai întâi propusi fiecare de un club. Ma deranjeaza însa un anumit candidat (n.r. Ravan Burleanu, presedintele Federatiei de minifotbal). Mini-candidatul trebuie sa dea dovada de respect daca vrea sa ia vreo 20 de voturi. Federatia sa nu exista decât ca o decizie a Tribunalului, însa nu si din punctul de vedere al Legii Sportului. Acest for organizeaza doar întreceri între societati comerciale, competitii care nu sunt recunoscute de forurile internationale. Pe teritoriul României exista doar o singura Federatie recunoscuta, iar aceasta este FRF. Gica Popescu nu are niciun adversar la sefia FRF. Ceilalti candidati nici nu stiu sa treaca strada fata de el, nu se compara activitatea de la vârful unei asociatii municipale sau a unui club cu complexitatea pe care o presupune functia de presedinte al FRF. Eu i-am zis lui Gica doar sa nu intre în polemica. În statutul FRF nu este prevazuta decât condamnarea cu executare, deci daca instanta va da o decizie cu suspendare, Gica Popescu va fi acoperit din acest punct de vedere”.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul