Publicat: 7 ianuarie 2014

Vitamina D, foarte importanta pentru sanatatea organismului

1-vitamina-d-2-4894-bA suplimenta Vitamina D in organism prin expunerea la soare si alimentatie nu e deloc o idee proasta, mai ales in cazul varstnicilor, arata un studiu recent, care a demonstrat ca persoanele care au carenta la acest capitol prezinta un risc dublu de a muri prematur, comparativ cu celelalte.

Cercetarea realizata la Universitatea de Stat din Oregon a aratat ca mai ales persoanele slabite, cu o sanatate subreda, au nevoie de mai multa Vitamina D, relateaza MedicalDaily.

Concluzia a fost trasa dupa ce s-au studiat dosarele a nu mai putin de 4.300 de adulti cu varsta de peste 60 de ani. Deloc intamplator, cele care aveau un nivel mai mare de Vitamina D au trait si mai mult.

Ce nu au reusit sa determine oamenii de stiinta este daca deficienta de Vitamina D determina slabiciunea in organism sau daca un organism slabit pierde Vitamina D. Cert este ca intre cele doua exista cu siguranta o legatura, iar eventualele probleme de sanatate pot fi preintampinate cu acesta vitamina, dobandita fie in urma expunerii la soare, fie din dieta.

Studiile anterioare au aratat ca un nivel mare de Vitamina D in organism micsoreaza riscul fracturilor, iar unul prea mic poate duce la depresie. Aceeasi vitamina pare sa previna schimbarile bruste de stare, dar si luarea in greutate in cazul femeilor care au ajuns la menopauza, se mentioneaza intr-un raport publicat de European Journal of Clinical Nutrition.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul