Publicat: 28 ianuarie 2014

Sucul de morcovi face minuni pentru sanatate

s560x316_Sucul_de_morcovSucul de morcovi contine putine calorii si este plin de vitamine si minerale. Organismul metabolizeaza mai usor nutrientii din legume sub forma lichida. E important insa sa va preparati singuri acasa sucul. Acesta se obtine cu ajutorul storcatorului, din morcovi proaspeti, bine spalati, dar necuratati de coaja, pentru ca este partea cea mai bogata in substante nutritive. Coaja va fi doar spalata foarte bine cu peria si vor fi indepartate partile stricate. Dupa stoarcerea morcovului, sucul se consuma de preferinta imediat sau se pastreaza la rece cel mult sase ore.

Doar un pahar de suc pe zi aduce beneficii importante pentru sanatate.

1. Imbunatateste vederea

Sucul de morcovi contine luteina si zeaxantina, care impreuna mentin ochii sanatosi, prevenind degenerescenta maculara. Un studiu finlandez facut pe 1200 de persoane a scos la iveala ca un consum regulat de morcov reduce riscul de cataracta si ajuta la mentinerea acuitatii vizuale pana la varste inaintate.

2. Intareste sistemul imunitar

Vitaminele A si C, vitaminele din complexul B, pigmentii din morcov stimuleaza organismul sa produca celule cu rol in imunitate, le activeaza pe cele existente si, in plus, stimuleaza productia de anticorpi.

3. Scade glicemia

Sucul de morcovi contine cantitati mari de carotenoide care echilbreaza nivelul de zahar din sange.

4. Previne bolile de piele

Sucul de morcovi este o sursa importanta de vitamina A si C care hidrateaza pielea, previne psoriazisul si cosurile. Antioxidantii din sucul de morcovi incetinesc imbatranirea si ajuta la producerea de colagen.

5. Imbunatateste digestia

Daca beti suc de morcovi cu 20 de minute inainte de masa, digestia este imbunatatita, datorita continutului de fibre solubile.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul