Publicat: 27 aprilie 2014

Secretul longevitatii femeilor japoneze

dieta_japonezaUn nou studiu a indicat beneficiile dietei bogate in peste crud, legume si ceai verde. Femeile japoneze care au cea mai mare speranta deviata din lume aplica in viata de zi cu zi acest regim alimentar, ajungand sa traiasca in medie 86,4 ani.

Datele publicate de Oficiul britanic de Statistica (ONS) au aratat ca femeile japoneze le depasesc in ceea ce priveste media sperantei de viata pe femeile din Anglia (82,8 ani), Irlanda de Nord, Tara Galilor (82,1 ani) si Scotia (80,7 ani).

ONS a adaugat ca nu exista nicio piedica pentru femeile britanice sa atinga o longevitate similara cu cea a niponelor daca vor adopta un stil de viata identic, studiul indicand „potentialul pentru noi cresteri in speranta de viata pentru femeile din Marea Britanie”, relateaza ziare.com, care citeaza The Independent.

Dieta traditionala japoneza include alimente care au putine calorii, servite in portii egale de-a lungul zilei.

Naomi Moriyama, co-autor al unei carti de succes care explica secretele dietei nipone, sustine ca fiecare persoana din Japonia consuma in medie cu 25% mai putine calorii decat un cetatean din Vest.

Crag Wilcox, un gerontolog cunoscut, a declarat la randul sau ca „dieta japoneza contine multe alimente care lupta impotriva bolilor. Ei mananca cate trei portii de peste pe saptamana, in medie, multe cereale integrale, legume si produse din soia, mai mult tofu si alge marine decat oricine altcineva in lume.

Toate aceste produse sunt bogate in taurina, iar acest lucru duce la micsorarea nivelului colesterolului si a tensiunii arteriale.”

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul