Publicat: 25 martie 2014

Reguli de baza pentru o viata lunga si sanatoasa

61487588Un stil de viata sanatos, care este cheia longevitatii, poate fi insusit prin respectarea unor pasi simpli, de la respectarea orelor de masa pana la o atitudine optimista in viata de zi cu zi.

In cartea “A Short Guide To A Long Life”, medicul David Angus, unul dintre cei mai importanti experti in tratarea cancerului, recomanda cateva schimbari usor de facut, care pot creste considerabil longevitatea. – Mancati la aceeasi ora

Una dintre cele mai bune modalitati de reducere a stresului o reprezinta pastrarea unor obiceiuri sanatoase 365 de zile pe an. Daca organismul nu primeste mancarea pe care o anticipeaza la pranz, secreta mai mult cortizol, cunoscut si ca hormonul stresului, care transmite corpului sa mentina rezervele de grasime si sa conserve energia. Prin urmare, nerespectarea orelor de masa saboteaza eforturile de a pierde sau de a mentine greutatea ideala.

– Treziti-va cu o cafea dimineata

Consumul de ceai si cafea in cantitati moderate are efecte pozitive asupra sanatatii, prin continutul de antioxidanti si substante active care stimuleaza sistemul cerebral.

– Mentineti o viata activa

Exista o legatura directa intre sedentarism si o incidenta mai mare a obezitatii, diabetului, bolilor cardiovasculare si mortii premature. Alternati orele petrecute pe scaun cu miscarea, deoarece sportul efectuat la sfarsitul zilei, dupa 12 ore de stat incontinuu pe scaun, nu va da aceleasi rezultate.

– Luati zilnic aspirina

Numeroase studii au confirmat ca aspirina, luata intr-o doza zilnica redusa (75 mg), nu numai ca reduce substantial riscul de boli cardiovasculare, ci poate chiar reduce cu 46% dezvoltarea cancerului la plamani, colon si prostata. Consultati insa medicul de familie inainte, deoarece aspirina poate produce hemoragii stomacale.

– Beti un pahar cu vin

Consumul moderat de alcool, mai ales de vin rosu, reduce riscul de boli cardiovasculare, dar femeile ar trebui sa limiteze consumul la un pahar pe zi, iar barbatii, la doua pahare.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul