Publicat: 14 februarie 2014

Planta care reduce anxietatea si depresia si mentine inima sanatoasa

331_135_art_bsp_HawthornReduce anxietatea și depresia

Păducelul este cunoscut și pentru proprietățile sale calmante, de liniștire și de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Datorită proprietăților antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta previne apariția osteoporozei și a depresiei, îmbunătățind memoria și concentrarea.

Menține inima sănătoasă

Consumul de păducel contribuie la menținerea sănătății aparatului cardiovascular, avand acțiune cardiotonică, reglează ritmul cardiac, normalizează valorile tensiunii arteriale și pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea, păducelul favorizează circulația sangelui la nivel central și periferic, prevenind apariția aterosclerozei și a accidentelor vasculare cerebrale.

De aceea, păducelul este recomandat în caz de hipertensiune arterială, tahicardii, cardiopatie ischemică, nevroză cardiacă și tulburări neurovegative.

Păducelul poate fi consumat sub formă de infuzie (2-3 căni de ceai pe zi), de tinctură (5-10 picături de două ori pe zi, diluate în apă), de capsule și de sirop (4-6 linguri pe zi).

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul