Publicat: 11 decembrie 2013

Pilates – exercitiile care iti modeleaza frumos corpul

pilatesPilates este una dintre cele mai populare metode de a te mentine in forma. Pe langa faptul ca tonifica musculatura, imbunatateste postura si creste rezistenta fizica , Pilates reprezinta o buna cale de a-ti mentine inima sanatoasa.

Lucreaza tot corpul

Oricine poate opta pentru o astfel de forma de miscare, indiferent de varsta sau de sex, deoarece vizeaza intarirea sistemului osos si muscular, in acelasi timp. Exercitiile Pilates lucreaza tot corpul, insa se concentreaza asupra muschiului inimii, pe care il intareste. De asemenea, acestea pot fi un bun tratament pentru disfunctiile musculare.

Te scapa de stres si emotii negative

Vei constata faptul ca pe langa tonifierea musculaturii, Pilates te va ajuta sa scapi de stres, emotii negative si tensiuni nervoase, care nu fac altceva decat sa puna in pericol atat sanatatea mintala, cat si pe cea fizica. Si pentru ca este o forma de miscare cu impact scazut, Pilates te ajuta sa iti imbunatesti mobilitatea, chiar daca sportul nu a fost sau nu este punctul tau forte.

Sfat: Fa exercitii in prezenta unui antrenor

Daca nu ai incercat niciodata exercitiile Pilates este indicat ca pentru inceput sa ceri ajutorul unui antrenor, pentru a fi sigur ca le faci cum trebuie, altfel efectele pozitive vor intarzia sa apara. De asemenea, antrenorul iti poate spune care sunt principiile acestui sistem de miscare, astfel vei intelege mai bine cum trebuie realizate exercitiile specifice.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul