Publicat: 7 aprilie 2014

Nu-ti mai trece raceala? Incearca cu sirop de hrean

hrean_article-main-imageRăceala trece cu sirop de hrean – Sursă bogată de vitamine şi de minerale, care stimulează imunitatea, hreanul este de mare ajutor dacă ai răcit. Rădăcina lui conţine sinigrină, o substanţă cu proprietăţi antibiotice şi antibacteriene, dar şi uleiuri eterice cu efect calmant.

Ca să prepari siropul, dă printr-o răzătoare măruntă o rădăcină de hrean, aproximativ 250 g, apoi adaugă patru linguri cu miere, amestecă bine şi strecoară printr-un tifon. Pune ce a rămas la fiert în apă, cat să le acopere, presează-le bine după ce le-ai luat de pe foc şi combină-le cu siropul crud. Bea cate trei linguri pe zi, după mesele principale. De asemenea, pentru a preveni apariţia răcelii, ia dimineaţa, pe stomacul gol, timp de o lună, cate o lingură de hrean ras cu miere.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul