Publicat: 20 decembrie 2013

Nu ratati in nicio zi cele mai populare fructe de sezon: citricele! Sunt benefice pentru organism

citriceNici aportul de vitamina C nu e de neglijat. In plus, fructele aromate pot preveni boli grave.

Stoarceti o lamaie intr-un pahar de apa calduta si consumati lichidul in fiecare zi! Astfel, va asigurati aportul de vitamina C naturala, dar si de potasiu care regleaza presiunea arteriala.

In plus, mediul intern devine alcalin si puteti preveni bolile grave ale civilizatiei moderne. Acelasi efect il au si portocalele.

Gustul acrisor al citricelor semnaleaza cea mai buna vitamina C, spun nutritionistii.

Acidul citric prezent din belsug in aceste fructe produce schimbari benefice in organism. Una dintre acestea este alcalinizarea mediului intern. Acesta este reprezentat de sange si limfa. Organismul uman se simte bine intr-un mediu usor alcalin. Acesta este afectat de produsele procesate, excesul de carne, dar si de poluantii din aer.

Organismul stie sa transforme acidul citric in saruri ale acidului citric cu efect alcalinizant. Cel mai bun efect se observa la populatiile mediteraneene care sunt extrem de longevive. Citricele fac parte din dieta lor zilnica, alaturi de peste si legume.

Consumati pana la jumatate de kilogram de citrice diferite in fiecare zi. Alaturi de acestea, varza, cartofii, merele si perele produc un efect puternic de alcalinizare in interiorul organismului.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul