Publicat: 8 ianuarie 2014

Motive pentru care viata oamenilor frumosi este mai usoara

asa-se-foloseste-corect-rimelul-cum-sa-l-aplici-pentru-a-avea-gene-de-doua-ori-mai-lungi_size1Contrar credintei populare, frumusetea nu este subiectiva deoarece, in general, barbatii si femeile cad de acord asupra persoanelor care sunt sau nu atragatoare.

Ce ii face pe unii oameni sa para mai atragatori?

Pometii proeminenti, buzele pline si o barbie subtire, sunt trasaturile ideale daca vorbim de femei. Barbatii, in schimb, se pare ca sunt perceputi ca fiind mai atragatori daca au un maxilar puternic si o barbie lata.

Potrivit mai multor studii, aceste trasaturi semnaleaza si ca persoanele care le detin sunt percepute ca fiind mai sanatoase si mai inteligente.

Iata cateva avantaje pe care stiinta sustine ca le au persoanele care arata bine:

1. Oamenii frumosi sunt perceputi ca fiind mi sanatosi

Simetria faciala, care este considerata un element cheie al frumusetii, poate fi interpretat ca un semn al sanatatii. Intr-un studiu, oamenii de stiinta australieni, au modifica poze in care apareau chipurile unor tineri, facandu-i pe acestia sa aiba fete simetrice. Rezultatele au aratat ca participantii au notat fotografiile modifica ca reprezentand persoane mai sanatoase, decat cele din imaginile nemodificate.

Astfel, studiul a concluzionat ca indivizii cu fete asimetrice sunt perceputi ca fiind mai putin sanatosi.

2. Oamenii frumosi chiar sunt mai sanatosi

Desi legatura dintre simetria faciala si starea de sanatate reala este slaba, se pare ca indivizii care au trasaturi faciale distincte sunt perceputi ca fiind mai putin atragatori si astfel ei sunt mai predispusi la boli, paraziti si alte probleme de sanatate.

3. Oamenilor frumosi le este mai usor sa isi gaseasca parteneri

Barbatii sunt in cautarea femeilor atragatoare deoarece un aspect fizic placut semnaleaza tinerete, sanatate si sanse mai mari de a avea urmasi.

4. Oamenii frumosi sunt mai inteligenti

Oamenii de stiinta de la University of New Mexico au descoperit ca inteligenta generala este asociata pozitiv cu simetria corpului, o caracteristica ce serveste ca indicator pentru mai multe calitati atragatoare precum sanatatea sau dominanta sociala.

5. Persoanele frumoase sunt mai convingatoare

Oamenii care arata bine se pot folosi de aceasta calitate pentru a capta atentia si a-i convinge pe cei din jur. Oamenii atragatori sunt mai convingatori deoarece ei poseda sau dezvolta trasaturi de personalitate cheie (inteligenta si abilitati sociale puternice) care ii ajuta sa comunice mai eficient. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca, spre deosebire de vorbitorii neatragatori, persoanele atragatoare reusesc sa vorbeasca mai fluent.

6. Companiile cu directori atragatori au vanzari mai mari

Intr-un studiu realizat pe aproximativ 300 de agentii de publicitate olandeze, economistii au descoperit ca firmele care aveau directori mai atragatori aveau venituri mai mari. Productivitatea generala si vanzarile erau mai mari in companii cu manageri mai atragatori deoarece firmele cu lucratori mai atragatori aveau un avantaj atunci cand interactionau cu clientii.

7. Si in politica, persoanele frumoase sunt avantajate

Potrivit unui studiu realizat in Finlanda, oamenii care arata bine sunt avantajati si pe plan politic. Mai exact, acestia obtin cu 20% mai multe voturi, comparativ cu restul peroanelor mai putin atragatoare.

8. Indivizii frumosi sunt perceputi drept persoane mai placute si de incredere

In general, se pare ca ne purtam mai bine cu persoanele mai atragatoare. Intr-un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard, oamenii de stiinta au descoperit ca fardurile le ajuta pe femei sa fie mai atragatoare si sa para mai competente, mai placute si de incredere.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul