Publicat: 26 februarie 2014

Leguma care previne cancerul

Ce-avantaje-are-rosia-mov-fata-de-cea-obisnuita--Video-Oamenii de stiinta din Marea Britanie au creat o rosie de culoare mov, despre care s-a spus ca ajuta in combaterea cancerului. Acum, acestia anunta ca rosia mov poate da o cantitate mult mai mare de suc decat cea obisnuita. Afla si alte motive pentru care merita sa o consumi!

Rosiile sunt modificate genetic si au fost crescute de britanici in Canada, scrie pentruea.md, care citeaza Daily Mail. Ei au recurs la solutia respectiva, deoarece in Canada restrictiile in acest domeniu sunt mai putine decat in tara lor.

Recolta a fost produsa intr-o sera din Ontario, ea putand da nu mai putin de 2.000 de litri de suc de tomate. Specialistii spera ca acest suc sa fie vandut in viitor in magazine. 1.200 de litri din aceasta cantitate vor ajunge la Norwich, acolo unde oamenii de stiinta vor incepe demersurile pentru autorizarea vanzarii produsului.

Culoarea lor neobisnuita vine de la nivelul ridicat de antocianine. Acest compus se gaseste, de obicei, in afine si in alte fructe de padure intens colorate.

“Vrem sa gasim o cale prin care consumatorii sa beneficieze de ceea ce am descoperit, pentru ca am constatat ca este o cerere tot mai mare pentru beneficiile aduse sanatatii”, a spus specialista Cathie Martin, de la centrul de cercetare John Innes.

Cercetarea facuta de experti a fost finantata de Uniunea Europeana. Aceste rosii au un efect antiinflamator si au dus la incetinirea evolutiei cancerului la cobai. Antocianinele din ele au un efect benefic si pentru tratarea unor alte afectiuni cronice si a bolilor de inima.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul