Publicat: 18 martie 2014

Leacuri miraculoase cu ghimbir

ghimbirCu o istorie de aproape 2.000 de ani, ghimbirul nu este doar un condiment folosit in bucatarie, ci si o planta cu numeroase proprietati terapeutice, fiind utilizat inca din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza. Inrudit cu turmericul si cu cardamonul, ghimbirul este o radacina folosita frecvent in compozitia retetelor naturiste.

In Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, in componenta lui gasindu-se nu mai putin de 500 de substante active. Are un gust puternic, si are o cantitate insemnata de vitamine precum B1, B2, B3 si B6, dar si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu si fosfor. Toate aceste proprietati transforma ghimbirul intr-un „medicament” natural, recomandat in tratarea multor probleme de sanatate.

Tine glicemia sub control

Cei care au nivelul glicemiei crescut si vor sa echilibreze valorile in mod natural, fara sa recurga la medicamente, pot incerca ceaiul din radacina de ghimbir. Cele mai recente cercetari au relevat faptul ca aceasta planta are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange. Poate fi consumat si de catre bolnavii de diabet, intrucat stimuleaza organismul sa produca insulina.

Cum il prepari: o lingurita de ghimbir uscat se fierbe 5 minute in 250 ml de apa. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se strecoara si se consuma caldut. Se bea cate o cana in fiecare dimineata, inainte de micul dejun.

Trateaza durerile de gat

Fie ca ai racit sau ai tras aer rece in piept, ai senzatia ca mii de ace iti inteapa gatul de fiecare data cand inghiti. Uscaciunea gatului, roseata si durerea locala accentuata sunt cele mai comune simptome ale faringitei si ale amigdalitei. In acest caz, un sirop de ghimbir preparat in casa este remediul pe care ar fi bine sa-l incerci.

Cum il prepari: O lingurita de ghimbir proaspat ras se fierbe cu o cana de apa. Dupa ce s-a racit, pui ceaiul intr-un borcan, adaugi 4-5 felii de lamaie si 3 lingurite cu miere. Il dai la frigiderpana capata consistenta unui jeleu. La o cana de apa fierbinte se adauga 2 linguri din compozitie, se amesteca pana se dizolva si se bea siropul cat mai cald.

Ghimbirul este benefic si in cazul racelii sau gripei. Combina o jumatate de lingura de pudra de ghimbir cu putina scortisoara. Fierbe amestecul 5 minute cu o cana de apa si bea-l in fiecare seara, iar gripa va trece mult mai repede.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul