Publicat: 17 martie 2014

Despre dieta cu limonada

dieta-lamaie-publimedia-resizeDieta cu limonada, conceputa in urma cu 50 de ani de catre Stanley Burroughs, a devenit foarte celebra dupa ce Beyonce a declarat ca a pierdut nu mai putin de 10 kilograme prin intermediul ei. Este o metoda foarte drastica de detoxifiere care promite slabire rapida.
Dieta presupune consumul exclusiv de limonada, implicit 6 portii pe zi, timp de 10 zile. O portrie de limonada este formata din doua linguri de suc proaspat de lamaie, 2 linguri de sirop de artar organic si 300 ml de apa plata sau filtrata. Alimentatia normala este reintrodusa treptat in dieta iar exercitiile fizice sunt interzise, deoarece organismul nu isi primeste necesarul de nutrienti in intervalul de 10 zile, motiv pentru care e posibil sa apara stari de oboseala exagerata si lesin.
Medicii nu recomanda aceasta dieta, considerand-o nociva. O slabire sanatoasa presupune eliminarea grasimii si a apei, pe cand pierderea in greutate rezultata din dieta cu limonada se focalizeaza pe muschi. Practic, se pierde masa musculara, nu grasime.

De asemenea, avand in vedere ca organismul va fi privat de proteine pentru 10 zile, riscul de a va imbolnavi va fi de 50% mai mare in acest interval de timp. Aciditatea crescuta a dietei cu limonada poate declansa ulcer sau gastrita.

Consultati un medic nutritionist inainte de a va schimba drastic regimul alimentar.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul