Publicat: 4 martie 2014

Cum iti pot afecta nervii sanatatea

angry-womanPersoanele temperamentale au un risc mai mare de a face infarct sau accident vascular cerebral, potrivit cercetatorilor americani.

Furia precede adesea un atac cardiovascular sau il favorizeaza, informeaza BBC.

Specialistii americani au identificat primele doua ore dupa un episod de furie ca fiind cele mai periculoase in acest sens. Sunt la risc in special persoanele care au un istoric de boli cardiovasculare, au declarat cercetatorii publicatiei „Jurnalul European al Inimii”.

Astfel, in primele doua ore dupa un episod de furie, riscul de infarct creste de cinci ori, iar cel de accident vascular cerebral de trei ori. Concluziile apartin specialistilor de la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard, care au analizat noua studii la care au participat mii de persoane.

In randul populatiei fara factori de risc cardiovasculari, probabilitatea de infarct este totusi scazuta dupa un episod de infuriere – un caz la 10.000 de persoane, anual. Acest risc creste la cinci in cazul celor cu complicatii cardiovasculare.
De vina ar fi stresul cronic, care constribuie la cresterea tensiunii arteriale, dar care induce si comportamente nesanatoase, precum fumatul sau consumul de alcool.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul