Publicat: 24 martie 2014

Ciuperca care distruge virusul care produce cancerul de col uterin

Artificial cultivation of high-quality ganodermaUn compus care se gaseste intr-o ciuperca japoneza poate eradica Human Papiloma Virus (HPV), potrivit unui nou studiu.

Potrivit doctorului Judith A. Smith, cercetator la Universitatea din Texas, compusul activ corelat de hexoza (AHCC) poate sa si stopeze cresterea tumorilor.

Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de HPV. Vaccinurile  precum Gardasil si Ceravix s-au dovedit extrem de eficiente in prevenirea infectiei, dar acestea protejeaza doar impotriva anumitor tulpini ale virusului.

Noul studiu care a fost prezentat la Reuniunea anuala a Societatii de Ginecologie si Oncologie de la Tampa, Florida arata ca AHCC poate sa opreasca infectia atat in vitro (tehnica de a executa un anumit experiment intr-un mediu controlat in afara unui organism viu, de exemplu, intr-o eprubeta) si in vivo(experimentele realizate intr-un organ, sau pe un tesut al unui organism viu). Mai intai, dr. Smith si colegii sai au testat compusul in culturi de celule izolate provenite de la paciente cu cancer de col uterin. Apoi au tratat un soarece de laborator cu HPV cu un supliment derivat din extractul de ciuperci.

In ambele experimente, AHCC a demonstrat ca poate eradica virusul in  90 de zile. ” AHCC este un supliment nutritiv comun, bine tolerat care a fost folosit de zeci de ani in Japonia”, a explicat medicul.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul