Publicat: 24 februarie 2014

Cel mai bun algocalmin natural

IMG_9281Te doare capul, maseaua sau stomacul? Inainte de a recurge la calmante, încearca sa rezolvi problema cu ajutorul plantelor. Nu sunt toxice si sunt la fel de eficiente.

Salcia este bun analgezic

In medicina chinezeasca, salcia este numita arborele contra durerii. Scoarta de salcie contine salicilina, care nu este altceva decat aspirina! Calmeaza durerile, scade febra, subtiaza sangele, dar… nu are efectele secundare ale aspirinei (reactii alergice, tulburari gastro-intestinale).
Pentru calmarea durerii, se prepara un ceai din 30 g coaja de salcie maruntita la un litru de apa, se fierbe zece minute si se strecoara. Se pun comprese cu ceai pe zona dureroasa. Intern, se ia o lingurita de pudra de salcie, preparata din coaja de salcie uscata data prin rasnita de cafea.

Calmeaza durerile de dinti cu pedicuta

Pedicuta este eficienta la tratarea durerilor si în crizele de litiaza renala. Se pune o mana de planta uscata într-un saculet de panza, se tine 5 minute în apa clocotita, se stoarce putin si se aplica pe locul dureros. Pentru calmarea durerilor de spate, a carceilor, a durerilor reumatice, poti face o „pernuta” umpluta cu pedicuta uscata, pe care o tii pe locul dureros.

Afinele reduc durerile de stomac

Ai facut o indigestie, te doare stomacul, ai diaree? Decoctul de afine uscate sau afinele din afinata rezolva problemele. Afinele proaspete refac mucoasa intestinala în cazul diareei, dar trateaza si constipatia cronica.

Ceaiul de coada-soricelului diminueaza durerile menstruale. Se prepara un ceai dintr-o lingurita de planta uscata la 200 ml apa fiarta, se strecoara si se îndulceste cu miere. Se beau 3-4 cani pe zi, timp de o saptamana, înaintea ciclului menstrual.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul