Publicat: 4 mai 2014

Cea mai in VOGA tendinta in curele de slabire previne cancerul si bolile de inima

media_139885475378813100Dieta „purpurie”, care promoveaza consumul de fructe si legume de culoare purpurie, albastra si violeta, a devenit cea mai in voga tendinta in curele de slabire, datorita continutului bogat in antocianine al acestor alimente, antioxidanti cu efect protector al celulelor.

Aceasta dieta, extrem de usor de urmat, permite doar consumul de legume colorate in purpuriu, albastru si violet – cum ar fi cartofii, conopida si morcovii mov-, precum si de fructe violet, precum afinele.

Unul dintre motivele pentru care aceasta dieta a devenit atat de populara este acela ca fructele si legumele purpurii contin antocianina, un puternic antioxidant care protejeaza celulele si ar putea preveni cancerul. Se crede, de asemenea, ca antocianinele au efecte antiimbatranire si previn bolile cardiovasculare prin efectele lor anticoagulante.

Una dintre vedetele din Statele Unite care urmeaza dieta „purpurie” este Mariah Carey, in varsta de 44 de ani. Cantareata a inceput sa consume alimente de aceasta culoare pentru a slabi dupa nastere.

„Vedeta (Mariah Carey, n.r.) a adoptat o noua dieta: trei zile pe saptamana consuma alimente purpurii, cum ar fi prune, struguri si vinete, si este deja incantata de rezultate”, se spune in revista americana Star.

Conform surselor citate, aceasta dieta duce la imbunatatirea sanatatii inimii, previne cancerul si energizeaza organismul.

Prunele, de exemplu, contin vitamina C si fibre, iar cartofii mov sunt bogati in potasiu, fier si contin acelasi nivel de antioxidanti ca napii.

Afinele, pe care nutritionistul James Duigan le descrie drept „superalimentele pe care ar trebui sa le consumam mai des”, sunt o sursa eficienta de antioxidanti si contribuie la combaterea artritei, a problemelor cu memoria asociate cu varsta si a dificultatilor de vedere.

De asemenea, afinele regleaza nivelul de zaharuri din sange deoarece au un indice glicemic scazut”. „Consumul regulat de afine contribuie la scaderea nivelului de grasime din sange, reduce nivelul de colesterol si scade tensiunea arteriala. Studiile au aratat, de asemenea, ca afinele reduc grasimea de la nivelul abdomenului”, a afirmat James Duigan.

Dieta se bazeaza, de asemenea, pe consumul de cartofi mov, bogati in antocianine si provitamina A, care controleaza nivelul glicemiei, sau de conopida mov, cunoscuta pentru continutul bogat in antioxidanti care combat cancerul.

Pe de alta parte, nutritionistii recomanda consumarea unui „curcubeu” de fructe si legume zilnic.

„Consumul exclusiv de alimente purpurii nu este recomandat deoarece reprezinta, in general, o dieta dezechilibrata, dar in orice caz, includeti in alimentatie fructe si legume purpurii de cate ori aveti ocazia – ideal in fiecare zi – pentru a beneficia de acesti nutrienti benefici”, a declarat Elouise Bauskis, expert in nutritie si diete naturiste.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul