Publicat: 3 martie 2014

Alimentele care cresc riscul de cancer pancreatic

lower-right-abdominal-painConsumul zilnic a doar 50 de grame de carne procesata creste riscul de a suferi de cancer pancreatic cu aproape 20%, au relevat studiile cercetatorilor suedezi. Studii anterioare dovedisera ca la fel de daunatoare este si carnea rosie.

“Este cunoscut faptul ca riscul de a face cancer creste in urma consumului unor cantitatati zilnice de carne procesata. Studiul nostru dovedeste ca, in special, este crescut riscul de cancer colorectal”, a declarat pentru BBC Susanna Larsson, cea care a coordonat acest studiu.

Pentru studiu, au fost analizate informatiile colectate de la 6643 de pacienti cu cancer pancreatic. Din studiu mai reiese si faptul ca daca este dublat consumul zilnic de carne procesata, de la 50 de grame la 100 de grame, riscul se dubleaza, ajungand la aproape 40%. “In cazul cancerului pancreatic, sansele de supravietuire sunt destul de reduse. Diagnosticarea precoce si prevenirea pe cat este posibil sunt foarte importante in cazul acestei boli”, a mai declarat coordonatoarea studiului. Ea recomanda consumul redus de carne, in special in ceea ce priveste carnea rosie.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul