Publicat: 19 martie 2014

Ai scalpul iritat? Iata cateva remedii

Adult woman washing headOtet de mere

Un alt remediu natural pentru scalp iritat şi cu mancărimi este oţetul de mere. Amestecaţi un sfer de ceaşcă de oţet de mere cu tot atata apă şi umpleţi o sticlă cu pulverizator. Stropiţi părul şi pielea capului cu soluţia de oţet de mere şi masaţi scalpul. Infăşuraţi un prosop în jurul capului şi lăsaţi să acţioneze 15 minute înainte de a spăla părul normal.
Bicarbonat de sodiu

Unul dintre cele mai uşor de folosit remedii pentru mancărimi pe pielea capului este bicarbonatul de sodiu. Amestecaţi o pastă din bicarbonat şi puţină apă, aplicaţi puţin ulei de măsline pe scalp înainte de a aplica pasta şi apoi lăsaţi 10-15 minute ca pasta să acţioneze. Spălaţi bine cu apă călduţă.

Avocado si banane

Acest remediu natural face minuni atat în cazul unor mancărimi la nivelul scalpului, cat şi ca balsam pentru păr. Pielea capului poate suferi de mancărimi deoarece este prea uscată, iar amestecul de fructe hidratează şi hrăneşte pielea şi părul.

Pasaţi cele două fructe într-un blender şi aplicaţi pe scalp şi pe păr. Lăsaţi să acţioneze circa 30 de minute şi clătiţi cu apă călduţă.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul