Home >> Filme >> Recomandari Filme (partea 30)

Recomandari Filme (partea 30)

gyumy

Recomandari Filme (partea 30)

In cele ce urmeaza o sa construim o noua continuare a recomandarilor de filme cunoscute sau mai putin cunoscute, dar care merita vazute sau sunt de luat in calcul pentru orice tip de utilizator care vizioneaza filme.
Lista ce urmeaza a fi recomandata in continuare contine filme pe care le-am vizionat in ultima perioada si constitue o colectie personala care trebuie tratata ca atare. Filmele pe care le recomand nu sunt intotdeauna si cele mai bune pentru unii dintre voi, acest lucru depinzand strict de preferintele fiecaruia. Printre filmele enumerate in lista se vor strecura si cele care nu mi-au placut, dar pe care totusi le-am vazut pana la capat.

Asa ca eu va ofer o mica sursa de inspiratie si va doresc vizionare placuta!

The Imitation Game (2014) – Nota IMDb: 8.1/10
movie1
The Imitation Game. Jocul codurilor
Gen film: Biografic | Drama | Razboi | Thriller
Scurta descriere:
În timpul iernii lui 1952, autorităţile britanice au pătruns în casa lui Alan Turing, matematician, criptanalist şi erou de război, pentru a investiga un jaf care fusese anunţat de acesta. În final, au ajuns să-l aresteze chiar pe Turing, învinuindu-l de „indecenţă grosolană”, o acuzaţie care va duce la condamnarea sa devastatoare, pentru infracţiunea de homosexualitate. Nici prin gând nu le trecea atunci oficialilor britanici că, de fapt, îl incriminau pe pionierul tehnologiei moderne a calculatoarelor. Este renumit faptul că a coordonat un grup divers de savanţi, lingvişti, campioni la şah şi ofiţeri ai serviciilor secrete, punându-se pe seama lui spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial.

Benedict Cumberbatch are şanse la Oscar cu interpretarea lui Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reuşită ce permite Aliaţilor să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, în 1952 lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieţii sale.

Out of Time (2003) – Nota IMDb: 6.5/10
movie2
Contratimp
Gen film: Crima | Mister | Drama
Scurta descriere:
Matt Lee Withlock este un sef de politie respectat intr-un oras linistit din Florida. In timp ce se afla in plin proces de divort cu sotia sa care este detectiv la aceeasi sectie de politie, Matt are o aventura cu fosta lui prietena din liceu, Anne. Din pacate Anne are un sot extrem de gelos in persoana lui Chris, un fost fotbalist profesionist care lucreaza ca garda de corp. Dupa ce un jaf are loc in oras, Matt este primul suspect. Cu ajutorul colegului sau Chae, el trebuie sa rezolve cazul inainte de a fi gasit vinovat.

Sa presupunem ca tot ce stiai pana acum – tot ce ai crezut – a devenit o mare minciuna. Pentru Matt Lee Whitlock, cosmarul a devenit realitate!
Matt (Denzel Washington) este seful politiei in micul orasel din Florida: Banyan Key. Un om muncitor, care este foarte bun in ceea ce face, el este un cetatean respectat si indragit de comunitate. Dar, cand Banyan Key este socat datorita unei duble omucideri, Matt incepe investigatia, dar descopera ca toate dovezile conduc la el, ca principal suspect.

Acum, cu investigatia in plina desfasurare si cativa oameni lucrand la acest caz, Matt incepe o adevarata cursa impotriva timpului pentru a rezolva cazul, inainte ca ceilalti sa gaseasca dovezile ce-l acuzau… De aceea, el trebuie sa fie in orice moment cu un pas inaintea colegilor sai…

Exodus: Gods and Kings (2014) – Nota IMDb: 6.2/10
movie3
Exodus: Zei şi regi
Gen film: Actiune | Aventuri | Drama
Scurta descriere:
Ridley Scott ne poartă în vremuri imemoriale, descriind în premiera lunii decembrie exodul evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinţei, sub conducerea lui Moise (Christian Bale). Unul dintre cele mai captivante fragmente ale Bibliei are parte de o nouă ecranizare, cu efecte speciale de ultimă generaţie. Locaţiile de filmare au inclus un arid lanţ muntos din provincia spaniolă Andalusia, studiourile Pinewood din Londra, dar şi deşerturile din Maroc.

În capitolul biblic Exodul (Ieşirea) din Vechiul Testament care stă la baza filmului aflăm că Moise s-a născut într-o familie de evrei într-o perioadă în care Ramses a ordonat ca toţii băieţii evrei să fie înecaţi. Micul Moise a fost trimis plutind într-un coş pe apele Nilului şi a fost salvat de fiica faraonului şi crescut în familia regală ca frate al viitorului faraon. Ajuns la maturitate, Moise a mers în Egipt pentru a elibera din sclavie poporul lui Israel.

Interstellar (2014) – Nota IMDb: 8.8/10
movie4
Interstellar: Călătorind prin univers
Gen film: Acţiune | Drama | SF | Aventuri
Scurta descriere:
În contextul în care existenţa omenirii pe Terra este ameninţată, un grup de exploratori depăşeşte limitele spaţiului şi cucereşte imensele distanţe ale unei călătorii interstelare.
În regia lui Christopher Nolan, Interstelar: Călătorind prin Univers îi aduce în rolurile principale pe: Matthew McConaughey, Anne Hathaway şi Jessica Chastaine, urmând să aibă premiera în cinematografele din România pe 7 noiembrie.


Unbroken (2014) – Nota IMDb: 7.1/10
movie5
De neînvins
Gen film: Biografic | Drama | Razboi | Sport
Scurta descriere:
Unbroken spune povestea lui Louis Zamperini, maratonist olimpic şi aviator în Al Doilea Război Mondial, care a supravieţuit fără mâncare sau apă şi a făcut faţă unor nenumărate pericole vreme de 47 de zile după prăbuşirea avionului său în Oceanul Pacific. Ajuns pe uscat, pe una dintre insulele japoneze, soldatul american a fost capturat şi încarcerat ca prizonier de război. A fost supus torturilor japonezilor vreme de doi ani. Povestea sa a fost sursa de inspiraţie a romanului “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption”, ecranizat acum în regia faimoasei Angelina Jolie.

Povestea de viaţă a lui Lou Zamperini, supravieţuitor şi erou din cel de-al doilea Război Mondial. Acesta fusese un sportiv din Los Angeles ce a concurat la Olimpiada din Berlin din 1936. În 1943, în timpul războiului, avionul său s-a prăbuşit în Pacific. Zamperini a supravieţuit timp de 47 de zile fără mâncare sau apă şi s-a apărat de atacurile rechinilor şi de atacuri aeriene înainte de a eşua pe ţărmul din Japonia, în spatele liniei inamice, unde a fost ţinut prizonier şi torturat vreme de doi ani

The Great Debaters (2007) – Nota IMDb: 7.6/10
movie6
La început a fost cuvântul
Gen film: Biografie | Dramă
Scurta descriere:
Filmul este inspirat dintr-o poveste reala, povestind viata profesorului Melvin Tolson, un om genial insa foarte imprevizibil ce se ocupa de formarea echipei de dezbatere a liceului.
Acesta isi foloseste talentul de orator pentru a transforma un grup de elevi ignorati si subestimati de toata lumea intr-o echipa de dezbateri ce va intra in istorie.

O figura extrem de controversata, profesorul Tolson pune la incercare standardele sociale din acea vreme si datorita metodelor sale neconventionale de predare si nu in ultimul rand datorita opiniilor politice radicale e supus unor presiuni si atacuri constante.
Ceea ce în aparent pare un grup de studenţi “rătăciţi”, în esenţă reprezintă viziunea profesorului Tolson a unui grup bine calculat şi briliant. Pe măsură ce echipa câştigă o experienţă cu un succes fără precedent, şi victorii consecutive, ei lucrează şi mai conştiincios pentru a atinge scopul final – o dezbatere inovatoare la Harvard cu Campionii Naţionali.

Această poveste a fost inspirată de pasiunea, dedicarea şi învăţăturile lui Melvin B. Tolson.

Wild Card (2015) – Nota IMDb: 5.6/10
movie7
Joc periculos
Gen film: Actiune | Drama | Thriller| Crima
Scurta descriere:
Las Vegas, cu trei zile înainte de Crăciun, când oraşul e mort şi deprimant… O fată bătută şi plină de sânge – pe care o vom cunoaşte în curând sub numele de HOLLY (Dominik Garcia-Lorido) – e aruncată dintr-o maşină la o curbă şi lăsată să moară. Dar ea se încăpăţânează să ajungă la urgenţe, unde tot ce mai poate spune e “Nick”…

Nick să fie individul care i-a făcut asta? Când îl vedem prima dată pe NICK (Jason Statham) într-un bar, suntem înclinaţi să credem că el e vinovatul. E un beţiv cu un comportament intimidant care se dă la DD (Sofia Vergara), apoi se ia de iubitul ei OSGOOD (Max Casella), când îşi face şi el apariţia.

Osgood a venit în acel bar cu speranţa că o va convinge pe DD să se mute cu el în Atlantic City. Oare ea ezită să facă acest pas pentru că el e un tip cam fără perspective? Lui Osgood îi place să creadă despre el că ştie să se bată, şi nimeni nu-l crede până când Nick îl scoate din sărite i şi-o încasează zdravăn de la el în parcarea din faţa barului. DD e plăcut impresionată de eroismul lui Osgood, aşa că acceptă să meargă cu el. Exact cum plănuise Osgood, care a doua zi se înfiinţează la Nick cu 500 de dolari plată pentru că intrase în jocul lui şi se lăsase bătut pentru ca Osgood să-şi impresioneze iubita.


Kingdom of Heaven (2005) – Nota IMDb: 6.1/10
movie8
Regatul Cerului
Gen film: Actiune | Aventura | Drama | Razboi
Scurta descriere:
unctul de pornire in destinul eroic al lui Balian (Orlando Bloom) il constituie intalnirea cu un cruciat, cavalerul Godfrey of Ibelin (Liam Neeson). Dezvaluindu-i faptul ca este tatal sau, Godfrey ii arata lui Balian ce inseamna cu adevarat rangul de cavaler si il ia cu el in Regatul Cerului, in Sfanta Cetate a Ierusalimului.

In acea perioada – situata intre a doua si a treia cruciada – in Ierusalim domnea o pace fragila, mentinuta datorita eforturilor regelui Baldwin al IV-lea si a consilierului sau Tiberias (Jeremy Irons), sustinuti de o serie de cavaleri, printre care si Godfrey of Ibelin, care au jurat sa apere acest regat cu pretul vietii lor. La moartea sa, Godfrey ii transfera fiului sau indatorirea de a pastra pacea, de a-i apara pe cei slabi si de a face ca un “regat al Cerului” sa fie posibil pe pamant.

Serena (2014) – Nota IMDb: 5.5/10
movie9
Serena
Gen film: Dramă
Scurta descriere:
În timpul Marii Depresii, George Pemberton (Bradley Cooper) se instalează împreună cu soția sa, Serena (Jennifer Lawrence), în Carolina de Nord pentru a dezvolta o fabrică de prelucrarea a lemnului pentru construcții. Deși străină în această regiune deloc primitoare, Serena se impune rapid ca egală a bărbaților care conduc acel imperiu forestier. Descoperă, însă, că soțul ei are un copil pe care l-a conceput cu câțiva ani în urmă în acea regiune cu o femeie simplă, Rachel (Ana Ularu), și devine vulnerabilă și sensibilă, dar, când află că ea nu va putea avea niciodată copii, fericirea mariajului lor se destramă definitiv. Din acel moment, singura sa dorință este aceea de a se răzbuna pe fiul nelegitim al lui George.

Two for the Money (2005) – Nota IMDb: 6.2/10
movie10
Viaţa ca un pariu
Gen film: Thriller | Dramă | Comedie
Scurta descriere:
Filmul este o drama despre mize mari in lumea plina de adrenalina a jucatorilor de nororc ale caror averi sunt facute si desfacute in functie de pariurile sportive.

Matthew McConaughey este Brandon Lang, un fost jucator de fotbal in facultate, al carui talent inexplicabil de a prezice corect rezultatul unui meci ii ofera pe neasteptate o noua cariera atunci cand gloria de pe teren este umbrita de o accidentare. El este recrutat de Walter Abrams (Al Pacino), seful uneia dintre cele mai mari companii de consultanta sportiva din tara, care-l angajeaza si-l antreneaza sa devina un “golden boy” din Manhattan.

Relatia surogat tata/fiu ii sporeste contul din banca lui Walter, pana cand talentul lui Brandon incepe sa dea gres, in momentul in care manipularile lui Walter depasesc limita…

Sursa: cinemagia.ro | cinemarx.ro | imdb.com

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Recomandari Filme (partea 32)

Lista ce urmeaza a fi recomandata in continuare contine filme pe care le-am vizionat in ultima perioada si constitue o colectie personala pe care va rog sa o tratati ca atare. Filmele pe care le recomand nu sunt intotdeauna cele mai bune pentru unii dintre voi, acest lucru depinzand strict de preferintele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *