Home >> Filme >> Recomandari Filme (partea 29)

Recomandari Filme (partea 29)

taken3

Recomandari Filme (partea 29)

In cele ce urmeaza o sa construim o noua continuare a recomandarilor de filme cunoscute sau mai putin cunoscute, dar care merita vazute sau sunt de luat in calcul pentru orice tip de utilizator care vizioneaza filme.
Lista ce urmeaza a fi recomandata in continuare contine filme pe care le-am vizionat in ultima perioada si constitue o colectie personala care trebuie tratata ca atare. Filmele pe care le recomand nu sunt intotdeauna si cele mai bune pentru unii dintre voi, acest lucru depinzand strict de preferintele fiecaruia. Printre filmele enumerate in lista se vor strecura si cele care nu mi-au placut, dar pe care totusi le-am vazut pana la capat.

Asa ca eu va ofer o mica sursa de inspiratie si va doresc vizionare placuta!

The Theory of Everything (2014) – Nota IMDb: 7.8/10
1
Teoria întregului
Gen film: Biografic | Drama | Romantic | Dragoste
Scurta descriere:
Viaţa şi cariera celui mai cunoscut fizician contemporan, Stephen Hawkings, realizat pe baza volumului de memorii „Travelling to Infinity: My Life with Stephen”, scris de Jane Wilde, soţia fizicianului. Stephen Hawkins a fost diagnosticat la 21 de ani cu o boală gravă, degenerativă, iar doctorii i-au spus că mai are de trăit doar doi, trei ani. Cu toate stea, el a ajuns la 72 de ani în prezent, devenind pe parcurs şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge (funcţie ocupată cândva şi de Isaac Newton) şi unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă ai zilelor noastre.

Theory of Everything descrie relaţia dintre Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenţi la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.

Cărţile sale au fost în topul celor mai vândute din lume, dar au şi iscat mari scandaluri cu liderii religioşi, fiindcă astrofizicianul a argumentat că nu există Dumnezeu.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014) – Nota IMDb: 7.1/10
2 - movie
Jocurile foamei: Revolta – Partea I
Gen film: Acţiune | Aventuri | Drama | SF
Scurta descriere:
Katniss se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei, întrebându-se încontinuu dacă a avut vreun rost surprinzătorul complot împotriva Capitoliului ce a salvat-o de la o moarte sigură. Fără ţel, eroina priveşte cum cei din jur se pregătesc pentru ofensiva ce ar putea distruge o dată pentru totdeauna tirania din Panem şi se lasă fără mult entuziasm prinsă în luptă, devenind simobolul Rezistenţei. Curând, ea se va trezi prinsă într-un pericol mortal, alături de cele mai dragi persoane din viaţa ei.

Fără voia ei, Katniss Everdeen devine simbolul pentru răscoala populară împotriva autorităţii din Capitol.

Horrible Bosses 2 (2014) – Nota IMDb: 6.5/10
3 - movie
Şefi de coşmar 2
Gen film: Comedie
Scurta descriere:
După ce Şefi de coşmar a devenit un hit al lui 2011, sequelul porneşte de la o premisă cât se poate de logică: sastisiţi să mai asculte de şefi, Kurt (Jason Sudeikis), Dale (Charlie Day) şi Nick (Jason Bateman) decid să-şi fondeze propria afacere. Doar că un investitor (Christopher Waltz) le dă lumea peste cap anulându-le orice şansă de succes financiar. Ca să rezolve problema, eroii pun la cale un fantezist plan de răpire a fiului investitorului..

Nick, Dale și Kurt își vor redemonstra statutul de “angajați model”. De fiecare dată când apar ei în peisaj, lucrurile o iau razna..

Flags of Our Fathers (2006) – Nota IMDb: 7.1/10
4 - movie
Steaguri pline de glorie
Gen film: Acţiune | Drama | Razboi
Scurta descriere:
Filmul este o ecranizare dupa romanul semnat de James Bradley si Ron Powers, ce reprezinta o cronica a bataliei de pe insula Iwo Jima din 1945, de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. In timp ce razboiul se finalizase deja in Europa, cel din Pacific continua in mod tragic. Una dintre cele mai importante si mai sangeroase batalii a fost cea data pentru cucerirea insulei Iwo Jima, care a culminat cu un act cutremurator, surprins intr-o fotografie – 6 soldati inaltand steagul american pe muntele Suribachi, acoperit de cadavre – ce a devenit una dintre imaginile iconice ale istoriei Americii.

Este o imagine absolut de nesters a Razboiului din Pacific – un moment istoric imortalizat in film, cu cinci infanteristi marini si un infirmier inaltand steagul S.U.A. pe Muntele Suribachi cu numai cateva zile inainte de incrancenata batalie pentru apararea garnizoanei japoneze de pe Iwo Jima, o insula pustie formata din plaje cu nisip negru si pesteri sulfuroase.


John Wick (2014) – Nota IMDb: 7.2/10
5 - movie
John Wick
Gen film: Acţiune | Thriller
Scurta descriere:
Atunci când fostul killer este obligat de un mafiot rus să reintre în joc, el îşi vânează adversarii, nemilos şi tenace, ca în vremea când aceste trăsături îl transformaseră într-o legendă a lumii interlope. John Wick este o poveste de răzbunare şi pocăinţă care are loc într-un New York strălucitor, dar imaginar, avându-l în rolul principal pe Keanu Reeves, laureat al World Stunt Award (premiul internaţional pentru cel mai bun cascador).

După moartea subită a iubitei sale soţii, John Wick (Reeves) primeşte un ultim cadou de la ea: un pui de beagle – o căţeluşă pe nume Daisy, şi un bilet în care îi cerea să nu uite să iubească. Dar doliul şi tristeţea lui John sunt întrerupte de mafiotul rus, sadicul Iosef Tarasov (Alfie Allen), care se îndrăgosteşte irevocabil de maşina lui John, un Boss Mustang, fabricat în 1969. Fiindcă John refuză să-i vândă maşina, Iosef şi gealaţii lui îi iau Mustangul cu forţa, intră peste el în casă bătându-l până la inconştienţă şi omorând-o pe micuţa Daisy. Fără să-şi dea seama, ei l-au trezit pe cel mai crud asasin care a existat vreodată în lumea interlopă.

Nightcrawler (2014) – Nota IMDb: 8.0/10
6 - movie
Prădător de noapte
Gen film: Crima | Dramă | Thriller
Scurta descriere:
Un tânăr jurnalist independent ajunge să lucreze în lumea subterană a jurnalismului de investigație criminalistică din Los Angeles.

În fiecare noapte, în timp ce oraşul doarme, echipe frenetice înarmate cu maşini rapide, camere video scumpe şi radare de poliţie pornesc la vânătoare prin Los Angeles în căutarea unui subiect senzaţional. Aceşti jurnalişti independenţi, cunoscuţi şi sub numele de “prădători de noapte”, vânează accidente de maşină, incendii, crime şi orice alt fel de incident pe care îl filmează în speranţa ca apoi să-l vândă televiziunilor locale pentru jurnalele de ştiri. Alergând de la un incident unde e prezentă poliţia la altul, aceştia sunt mânaţi de un calcul simplu care converteşte infracţiunile şi victimele în dolari şi cenţi.

Dracula Untold (2014) – Nota IMDb: 6.3/10
7 - movie
Dracula: Povestea nespusă
Gen film: Actiune | Drama | Fantastic| Horror
Scurta descriere:
Istoria României are parte de o nouă cosmetizare din partea Hollywood-ului cu Dracula Untold, care spune povestea lui Vlad Ţepeş explorând evenimentele tragice ce au dus la transformarea sa în “cel mai faimos vampir din toate timpurile”. Povestea începe când Vlad (Luke Evans) era încă muritor şi descrie relaţia turbulentă a familiei domnitorului cu violentul şi lacomul sultan Mehmet (Dominic Cooper). Pentru a-şi salva ţara şi familia, Vlad şi-a vândut sufletul diavolului, ne învaţă filmul regizat de Gary Shore.

Originile legendei care bântuie imaginarul colectiv de sute de ani și ne duce în călătoria la capătul căreia Vlad Dracul, un om cu puteri uluitoare, dar și cu defecte pe măsură, ajunge Dracula. O poveste de iubire tragică a unui erou ca nimeni altul, o luptă dramatică în care numai Diavolul putea oferi forța și armele celui care a rămas cunoscut lumii întregi sub numele Dracula.


Taken 3 (2015) – Nota IMDb: 6.1/10
8 - movie
Taken 3: Teroare în L.A.
Gen film: Actiune | Crima | Thriller
Scurta descriere:
În primele două părţi ale cunoscutei serii de acţiune, fostul agent Brian Mills (Liam Neeson) a trebuit să-şi apere familia de atacatori, vânându-i fără milă. Doar că de această dată vânătorul se transformă în vânat, având pe urmele sale atât autorităţile, cât şi un duşman din trecutul său plin de violenţă, duşman gata de orice pentru a-l face pe Mills să sufere.

Sibir, Monamur (2011) – Nota IMDb: 7.6/10
9 - movie
Siberia, dragoste mea
Gen film: Dramă
Scurta descriere:
Toamnă târzie în Siberia. În taiga, într-un sat pustiu, trăiește un bătrân pe nume Ivan, împreună cu nepotul său Leshia în vârstă de 7 ani. O haită de câini sălbatici devorează tot ce e viu în zonă. Unul dintre acești câini este cel mai bun prieten al lui Leshia. Uneori Yuti, unchiul băiatului, vine să le aducă de mâncare și, odată, întorcându-se înapoi spre locuința lui, este atacat de câini și moare. Ivan și Leshia rămân fără provizii. Într-o zi, băiatul îl surprinde pe Ivan țintind spre câinele pe care îl consideră prietenul său și fuge de acasă. Bărtrânul îl va găsi mai târziu pe băiat ascuns într-o fântână secată, însă nu poate să-l scoată singur de-acolo. În această situație pornește să caute ajutoare, expunându-se și la pericolul pe care îl reprezintă câinii sălbatici.

Margin Call (2011) – Nota IMDb: 7.1/10
10 - movie
Panică pe Wall Street
Gen film: Thriller| Dramă
Scurta descriere:
Plasat în universul financiar, unde mizele sînt uriaşe, MARGIN CALL este un thriller despre jucătorii-cheie dintr-o firmă de investiţii pe parcursul a 24 de ore din perioada începutului crizei financiare mondiale, în 2008. Cînd analistul-junior Peter Sullivan (Zachary Quinto) pune mîna pe informaţii care pot duce la căderea firmei, se porneşte o avalanşă care îi va aduce pe marginea prăpastiei pe toţi cei implicaţi la nivel decizional sau moral. mergînd dincolo de limitele genului, MARGIN CALL este o explorare a componentei umane a unui subiect mult prea adesea privit doar în alb şi negru, un portret curajos şi autentic al industriei financiare şi al oamenilor din interior care iau decizii ce schimbă viitorul nostru global.

PANICĂ PE WALL STREET e filmul de debut al lui J.C. Chandor, care semnează şi scenariul thrillerului ce beneficiază de o distribuţie de nume de prima mînă: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci, Demi Moore

Sursa: cinemagia.ro | cinemarx.ro | imdb.com

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Recomandari Filme (partea 32)

Lista ce urmeaza a fi recomandata in continuare contine filme pe care le-am vizionat in ultima perioada si constitue o colectie personala pe care va rog sa o tratati ca atare. Filmele pe care le recomand nu sunt intotdeauna cele mai bune pentru unii dintre voi, acest lucru depinzand strict de preferintele

7 comments

  1. Recomand,pe langa cele de mai sus filmul Interstellar si The Women in Black 2

  2. Perfect! Multumim! 😀

  3. Filmul “The theory of everything” este icredibil. A meritat actorul premiul Oscar… joaca foarte bine, este talentat. Am vazut Horrible Bosses 2 saptamana trecuta, este foarte tare, merita vazut.

  4. ai selectat foarte bine cand ai pus in top The Theory of Everything, dar Hunger games, nu cred ca are ce cauta sincer sa fiu

  5. Dracula UNTOLD mi-a placut foarte mult. Recomand!

  6. Mie mi-a placut TAKEN 3

  7. Taken 3 este un film cu efecte vizuale foarte bune. Il recomand cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *