Home >> Filme >> Recomandari Filme!

Recomandari Filme!


Recomandari Filme!
Cred ca au trecut vreo 2 luni de la ultimul post de recomandari filme si a cam venit timpul sa dau drumul la recomandari daca tot e weekend si pierdem vremea prin casa. Urmatoarea lista de filme este o colectie personala si trebuie tratata ca atare. Daca le recomand nu inseamna ca sunt si cele mai bune, asta depinzand strict de preferintele fiecaruia. Printre unele filme se vor strecura si cele care nu mi-au placut, dar pe care totusi le-am vazut pana la capat.

Lore (2012) Nota IMDb: 7.1/10

MV5BMjMxMDA5MDUwNl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTM1NjM5OA@@._V1_SY317_CR1,0,214,317_În primăvara anului 1945, armata germană se prăbușește dupa ce suferă mai multe înfrângeri. Pe masură ce Forțele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria mamă, cinci copii încep o călătorie ce va da o noua dimensiune conceptelor de familie, dragoste și prietenie.

Trebuind să aibă grijă de fraţii ei mai mici după ce părinţii lor nazişti sunt arestaţi, Lore străbate împreună cu ei Germania de după război. Pentru a avea o șansă la viață, copiii trebuie să ajungă la casa bunicii lor din Nord. În mijlocul haosului unei naţiuni învinse, Lore îl întâlneşte pe Thomas, un tanar evreu refugiat, extrem de misterios.

Thomas li se alătură în această călătorie, iar Lore descoperă că lumea ei fragilă este zguduită în egală măsură de ură și dorință. Pentru a supraviețui, ea trebuie să învețe să aibă încredere într-o persoană față de care a fost educată să simtă exact opusul..
—————————————————————————————————————————————————–

Fallen (1998)Nota IMDb: 6.9/10

MV5BMjAxNDg3NTMwNl5BMl5BanBnXkFtZTcwMTQzODgyMQ@@._V1_SY317_CR11,0,214,317_Dupa ani de zile de stradanii, detectivul John Hobbes reuseste sa puna mana pe un faimos criminal in serie, care este apoi condamnat la moarte. Cu doar cateva clipe inainte de executie, criminalul incepe sa danseze ca posedat, cantand refrenul melodiei “Time is on my side” al formatiei Rolling Stones. Dar dupa aceasta cosmarul pentru Hobbes de-abia incepe. Dupa o nou a serie de investigatii, iese la iveala un adevar funest: criminalul executat nu era un simplu psihopat, ci era gazda intunecatului inger mitic Azazel.

Detectivul John Hobbes este convins ca atunci cand ucigasul Edgar Reese va fi executat, toate problemele lui se vor fi sfarsit. In momentul in care toti cunoscutii lui Hobbes canta aceeasi melodie pe care Reese a cantat-o in camera de gazare, Hobbes este convins ca ingerul decazut Azazel este pe urmele lui….

—————————————————————————————————————————————————–

Analyze This (1999) – Nota IMDb: 6.6/10

MV5BMTIwMDExNjkwMl5BMl5BanBnXkFtZTYwNDIzNDk4._V1_SY317_CR11,0,214,317_ In acelasi an in care serialul Clanul Soprano lansase deja o moda rafinata cu lipici la milioane de telespectatori din intreaga lume, aceasta comedie neagra cu un Robert De Niro atipic in rol principal avea sa faca furori in cinematografe. Respectand reteta brevetata de faimosul serial, filmul parodiaza genul peliculelor cu gangsteri, punand in carca nasului Paul Vitti (De Niro) o povara de anxietati, temeri, sentimente de vinovatie si crize de identitate. Asemeni lui Tony Soprano, personajul lui De Niro, un cap al mafiei new-york-eze de aceasta data, trebuie sa apeleze la serviciile unui psiholog interpretat cu mult umor de Billy Crystal. Napadit de atacuri de panica provocate de sentimentul de vina cauzat de asasinarea iubitului sau tata, Vitti ajunge sa-l terorizeze pe Sobel. Terapia verbala a acestuia da roade nesperate si gangsterul ajunge sa-si petreaca mai mult timp pe canapeaua rosie decat cu prietenii sai mafioti.
Dependenta sa de Sobel devine asa de puternica incat nasul isi urmareste psihiatrul peste tot, la restaurant, la tenis, ba chiar si-n fata altarului, la nunta acestuia cu frumoasa reporterita de televiziune, interpretata de Lisa Kudrow. Asa de mult isi neglijeaza Vitti munca, incat rivalul sau de o viata, Primo Sidone (Chazz Palmintieri) incepe sa-l sape pentru a-i lua pozitia de lider. Totusi, Vito care a invatat ceva smecherii de la Sobel reuseste sa-si pastreze suprematia, uimitor, fara sa foloseasca prea mult forta fizica a gorilelor sale, ci pe cea a cuvintelor convingatoare si bine alese.
Finalul aduce o nebanuita rasturnare de situatie cu niste agenti FBI care cred ca Vitti este pe cale sa-si lichideze taman doctorul care l-a scapat de nervi.

—————————————————————————————————————————————————–

Analyze That (2002) Nota IMDb: 5.7/10

MV5BMTc0OTYwMzQ5OF5BMl5BanBnXkFtZTYwMzQyMDg5._V1_SX214_Continuarea comediei de succes din 1999 “Analyze This / Cu nasu’ la psihiatru”.
Capul Mafiei, Paul Vitti (ROBERT DE NIRO) se apropie de sfârsitul termenului sãu în Sing Sing iar agentii FBI-ului care îl monitorizeazã sunt pãcãliti.
Zi dupã zi se uitã cum unul din cei mai cunoscuti gangsteri ai New York-ului se plimbã în cerc în celula sa, ocazional cântând melodii din West Side Story.
Are Vitti o cãdere nervoasã datoritã recentelor amenintãri din viata sa datorate unui dusman al Familiei sau comportamentul sãu ciudat face parte dintr-un plan menit sã-l scoatã din închisoare mai devreme?
FBI-ul nu e sigur, cum nu e sigur nici fostul lui psihoterapeut, Ben Sobel (BILLY CRYSTAL), care e chemat sã-si dea cu pãrerea în legãturã cu, cazul.
Ultima oarã când Sobel l-a tratat pe Vitti a încercat sã ajungã la sursa atacurilor sale de anxietate, dar abia a ajuns unde voia.
ĨI va lua mult timp pentru a examina demonii ce umblã prin mintea lui Vitti si a-l ajuta sã se punã pe picioare, timp pe care Sobel nu e dispus sã-l acorde. Nu lui Vitti. Nu acum.
Adevãrul e cã si Sobel are o problemã. Tatãl sãu tocmai a murit, târându-l într-o criza de identitate atât în viata sa profesionalã, cât si în cea personalã. Mai mult: stie cã nevasta lui, Laura (LISA KUDROW) va fi furioasã dacã îi permite imprevizibilului Vitti sã intervinã iar în viata lor.
Dar când Vitti e eliberat conditionat în custodia lui Sobel, devenind pacientul lui din nou si mai rîu, invitatul sãu, psihiatrul îsi dã seama cã nu are de ales. Cu scopul de a readuce pacea în cãminul sãu, el trebuie sã îl ajute pe Vitti sã-si punã la punct psihicul, sã gãseascã putere pentru a merge înainte.
Vestea buna e cã Vitti pare sincer în a urma tratamentul, iar Sobel chiar vrea sã îl creada.

—————————————————————————————————————————————————–

Frost/Nixon (2008) Nota IMDb: 7.7/10

MV5BOTY4NTU2NTU4NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjE0OTc5MQ@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_n 1977, unsprezece interviuri televizate acordate de Richard Nixon gazdei de talk-show David Frost au provocat valva inca de la prima intrebare adresata fostului presedinte: “de ce nu ati ars casetele Watergate?” Interviurile s-au concentrat atat asupra lui Nixon-omul, cat si asupra lui Nixon-politicianul, avand drept punct culminant un celebru mea culpa cu privire la rolului omului de stat in scandalul Watergate.

În vara anului 1977, seria de interviuri David Frost / Richard Nixon a atras cea mai mare audientã a unui program de stiri din istoria televiziunii americane. Peste 45 de milioane de spectatori asteptau cu nerãbdare sã pãtrundã în mintea fostului presedinte cãzut acum în dizgratie si sã afle care au fost abuzurile de putere care au culminat cu demisia sa. A rãmas neuitat meciul de box verbal între Frost si Nixon, meci care a continuat patru seri la rând.Cei doi bãrbati stiau cã din aceastã luptã numai unul avea sã fie învingãtor.Confruntarea lor legendarã avea sã revolutioneze arta conversatiei interviului, sã schimbe fatada politicii si sã surprindã o recunoastere din partea fostului presedinte care sã uimeascã lumea pe tot globul… poate chiar pe însusi Nixon.

Timp de trei ani dupã ce a pãrãsit Biroul Oval, Nixon a pãstrat tãcerea. Dar, în 1977, fostul comandant al fortelor Armate acceptã un singur si complet interviu cu întrebãrile rãmase fãrã rãspuns în timpul mandatului sãu cât si cu privire la controversata afacere Watergate, care a condus la plecarea sa din functie. Nixon a surprins pe toatã lumea alegându-l drept interlocutor pe britanicul Frost, cu intentia de a-l pune usor la colt pe jurnalistul britanic si a-si recâstiga statutul în mintile si inile americanilor.

—————————————————————————————————————————————————–

Oblivion (2013) Nota IMDb: 7.1/10

MV5BMTQwMDY0MTA4MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzI3MDgxOQ@@._V1_SX214_Într-un viitor îndepărtat, în care Pământul a evoluat dincolo de orice recunoaştere, confruntarea unui om cu trecutul îl va duce într-o călătorie până la finalul căreia va trebui să lupte ca să salveze omenirea.

Jack Harper (Cruise) este unul din ultimii reparatori de drone staţionaţi pe Pământ. Parte a unei masive operaţiuni de extracţie de resurse vitale, după decenii de război cu extrem de periculoşii Scavi, misiunea lui Jack se apropie acum de final.

Trăind şi patrulând de la sute de metri deasupra pământului, Jack îşi dă viaţa peste cap când întâlneşte o frumoasă străină, pe care o salvează dintr-o epavă a unui vehicul spaţial prăbuşit pe Pământ. Sosirea ei declanşează o serie de evenimente care îl forţează pe Jack să pună sub semnul întrebării tot ce ştia până acum. Din acel moment, soarta omenirii se află în mâinile sale.
—————————————————————————————————————————————————–

Parker (2013)Nota: 6.1/10

MV5BMTk4MzM2NTQ1Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwODIyODY1OA@@._V1_SX214_Parker (Jason Statham) este hoţ experimentat, cu un cod de etică foarte clar stabilit: nu fură de la oameni care nu îşi permit luxul şi nu îi răneşte pe cei care nu merită. La ultimul jaf, echipa lui îl trădează furându-i toate lucrurile de valoare şi lasându-l aproape mort în pustietate.

Hotărât să se răzbune, Parker îi urmăreşte până în Palm Beach, unde aceştia plănuiesc să dea cea mai mare lovitură de care s-a auzit vreodata. Sub identitatea unui texan bogat, bărbatul se asociază cu frumoasa şi ambiţioasa Leslie (Jennifer Lopez), care este mai mult decât dispusă în a-l ajuta să dejoace planurile foştilor coechipieri.

Pe lângă Jason Statham şi Jennifer Lopez, din distribuţia filmului de acţiune Parker mai fac parte Michael Chiklis, Wendell Pierce şi Nick Nolte.
—————————————————————————————————————————————————–

Carlito’s Way (1993)Nota IMDb: 7.9/10

MV5BNjU1OTE5NDIyNl5BMl5BanBnXkFtZTYwMjg1NDg4._V1_SX214_Al Pacino este un fost lord al unui cartel de droguri, care luptă pentru a se elibera de trecutul violent şi înşelător în acest tur de forţă al crimelor şi violenţei, în regia aclamatului regizor Brian DePalma.

Eliberat din închisoare în baza circumstanţelor atenuante invocate în faţa Curţii de avocatul său dependent de cocaină (Sean Penn), fostul rege al drogurilor, Carlito Brigante (Pacino), surprinde lumea interlopă când jură că se va îndrepta. Acceptând să administreze un local de noapte frecventat de scursuri şi mafioţi mărunţi, Brigante o regăseşte pe iubita vieţii lui (Penelope Ann Miller) şi reînnoadă povestea de dragoste promiţându-i că s-a schimbat definitiv.

Dar visul lui Carlito de a respecta legea este subminat la fiecare pas de foştii tovarăşi nelegiuiţi şi chiar şi de mafioţii tineri şi periculoşi care încearcă să-şi facă un nume. În ciuda celor mai bune intenţii, loialităţile prost orientate ale lui Carlito şi un cod al onoarei demodat îl aruncă într-o sălbatică luptă pe viaţă şi pe moarte împotriva unor forţe nestăvilite care refuză să-l lase să plece. Reunind starul şi regizorul producţiei Scarface, Carlito este un film impresionant şi pasionant.
—————————————————————————————————————————————————–

The Untouchables (1987)Nota IMDb: 8.0/10

MV5BMTc1MzY0MTcyMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzE3Njk3OA@@._V1_SX214_Agentul federal Elliot Ness decide sa creeze o mica echipa pentru al prinde pe faimosul boss mafiot Al Capone. Din pacate pentru Elliot, el isi va da seama ca misiunea este aproape imposibila, pentru ca Al Capone avea politia de partea sa. Elliot il cunoaste pe Jimmy Malone, un politist veteran foarte experimentat, care va incerca sa-l invete procedurile prin care ii poate veni de hac lui Al Capone.

Incoruptibilii, film regizat de Brian de Palma, este o capodopera ce trebuie vazuta – o realizare glorioasa, teribila, imensa, o descriere a sefilor mafioti care conduceau orasul Chicago in perioada prohibitiei si a oamenilor legii ce au jurat sa-i prinda.

In aceasta confruntare clasica intre bine si rau, Kevin Costner joaca rolul agentului federal Eliot Ness, Robert de Niro pe cel al celebrului mafiot Al Capone, iar Sean Connery este Malone, politistul care il invata pe Ness cum sa invinga Mafia: sa traga repede si sa traga primul.
—————————————————————————————————————————————————–

Warm Bodies (2013) – Nota IMDb: 7.0/10

MV5BMTQ4MjY2MjMzOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDUxNzIwOQ@@._V1._CR43,43.16667175292969,1298,1960.9999542236328_SX214_În urma unei epidemii devastatoare, aproape toți locuitorii planetei sunt transformați în zombi însetați de sânge. Niciun loc nu mai e sigur, iar micul grup de supraviețuitori este nevoit să se ascundă mereu și să caute noi metode de apărare în fața atacurilor imprevizibilelor creaturi.

Tocmai într-o astfel de confruntare, Julie, una dintre supraviețuitoare, este salvată de la moarte de R., un zombi neobișnuit de prietenos, în ciuda aspectului înfricoșător. Pe măsură ce se apropie de tânără, R. devine din ce în ce mai uman, dând astfel naștere speranței că există o vindecare pentru toți cei afectați de epidemie.

Cu Teresa Palmer și Nicholas Hoult în rolurile principale, filmul Iubitul meu e zombi aduce multe întamplări amuzante, dar și o doză sănătoasă de romantism, din 15 martie în cinematografele din toată țara.
—————————————————————————————————————————————————–

Olympus Has Fallen (2013)Nota IMDb: 6.5/10

MV5BMTkxNjIyNjE5OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTI3NzkxOQ@@._V1_SX214_După stabilirea unei importante întâlniri de negocieri, Casa Albă devine ţinta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeană. Printre focuri de armă şi detonări de bombe, însuşi Preşedintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate şi ale poliţiei de salvare a instituţiei se bazează acum pe informaţiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al gărzii prezidenţiale, blocat în clădire fără ca teoriştii să ştie de existenţa sa.

Mike Banning e un fost agent secret care a lucrat ca gardă personală a preşedintelui SUA şi a căzut în dizgraţie. El conducea o limuzină în care se aflau persoane importante şi care a fost lovită de un camion şi aruncată de pe un pod. După accident, Banning s-a simţit vinovat de moartea pasagerilor şi a renunţat să mai lucreze ca agent de teren, resemnându-se cu munca de birou. Până într-o zi când vede pe geamul biroului un avion armat care se îndreaptă spre Casa Albă, al cărei cod secret e Olympus. Preşedintele SUA e luat ostatic de un terorist, iar singura speranţă a Serviciilor Secrete stă în Banning, care ajunge în interiorul Casei Albe

Cu Gerard Butler, Aaron Eckhart şi Morgan Freeman în centrul acţiunii, Cod Roşu la Casa Albă este un thriller incitant, adus de MediaPro Distribution, din 5 aprilie, pe marile ecrane.
—————————————————————————————————————————————————–

Identity Thief (2013)Nota IMDb: 5.6/10

MV5BMTY3NzM5MTk2Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMDQ4MjQ3OA@@._V1_SX214_ADiana (McCarthy) trăieşte regeşte, ca o prinţesă a shoppingului, cumpărând absolut orice îi trece prin cap, pentru că banii nu sunt o problemă pentru ea. Banii, nu, dar cardul de pe care vin acei bani da…pentru că numele care stă scris acolo este “Sandy”… iar Sandy este un contabil (Bateman), care trăieşte în partea cealaltă a Americii.

Acuzat de un şir nesfârşit de infracţiuni, inocentul Sandy Bigelow Patterson decide să se apere singur, pentru că poliţia e superaglomerată şi nu are niciun interes să aloce timp cazului său. Având la dispoziţie doar o săptămână pentru a da de hoaţa care i-a dat lumea peste cap, Sandy Bigelow Patterson porneşte într-o călătorie de peste 4000 de kilometri, tocmai în sudul Americii, pentru a o confrunta pe care care are acum acces total la viaţa lui. Sandy va încerca totul: să o mituiască, să o ameninţe, să o constrângă, declanşând haosul în încercările lui disperate de a-şi reabilita numele.
—————————————————————————————————————————————————–

[ad#feed]

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Recomandari Filme (partea 29)

Recomandari Filme (partea 29) n cele ce urmeaza o sa construim o noua continuare a ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *