Home >> Tehnologie >> Orange se lauda cu cel mai rapid internet pe mobil din Romania

Orange se lauda cu cel mai rapid internet pe mobil din Romania

orange

Orange se lauda cu cel mai rapid internet pe mobil din Romania

Am primit astazi pe email un mesaj in care Orange “se da mare”, cu cel mai rapid internet mobil de pe piata din Romania. Bine, nu au decis ei singuri sa isi atribuie aceasta titulatura, ci tocmai o autoritate nationala ceritificata sa desemneze cine este “cel mai tare din parcare” pe acest segment de piata. Este vorba despre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), care a dat publicitatii, luna aceasta, un comunicat de presa prin intermediul caruia au fost prezentate statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România, pentru semestrul I 2015.

Statisticile prezentate de ANCOM au fost obtinute pe baza unor teste realizate de utilizatori pe site-ul de specialitate netograf.ro in functie de ofertele introduse de operatori in aplicatie. Tot in acest comunicat sunt anuntate si rezultatele conform carora Orange Romania are si ofera cele mai mari viteze medii reale de download pentru internet pe dizpozitive mobile.
In acest sens vitezele obtinute in dreptul serviciilor de internet oferite de Orange sunt dupa cum urmeaza:
34,15 Mbps indoor (in interiorul cladirilor)
52,81 Mbps outdoor (in spatii deschise)

Mai multe detalii pot fi găsite aici.

internet mobil orange

Cine este ANCOM?

ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii), este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației. Netograf.ro este un instrument independent dezvoltat de ANCOM pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet.

Certificare Orange România

Compania independentă LCC Internațional a efectuat în perioada 20 noiembrie – 2 decembrie 2014, un studiu cu privire la serviciile de web browsing, streaming video YouTube, descărcarea de fișiere HTTP și serviciile de upload realizate cu smartphone-uri compatibile cu rețelele 4G+/4G/3G/2G. Măsurătorile au fost derulate în Brașov, București, Constanța, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Pitești, Oradea și Timișoara.

În urma acestor măsurători, Orange România a fost certificată drept rețeaua numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de date pe smartphone-uri în zonele metropolitane ale României.
LCC International este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de masurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Sursa: orange.ro | netograf.ro

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Smart TV, dispozitivul viitorului

Cine s-ar fi gandit in urma cu 10-15 ani ca televizorul va fi atat de ...

One comment

  1. Ar fi bine daca ar fi asa. Este reteua nr 1 pentru mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *