Publicat: 5 ianuarie 2014

Sylvester Stallone uimeste Rusia cu picturile sale

795446l-640x400-b-109bd036Este un actor faimos, celebru pentru rolurile sale de acțiune, însă a dorit să arate lumii că are și o latură sensibilă, pasională și asta prin lucrările sale de artă, lucrări moderne, colaje de fotografie și pictură.

Potrivit BBC.co.uk, peste 30 de lucrări semnate de Sylvester Stallone au fost expuse recent la Muzeul de Artă din St. Petersburg, Rusia. Lucrările expoziției, intitulată  Sylvester Stallone. Art. 1975-2013, sunt o selecție a operelor produse de actorul de 67 de ani în decursul a patru decenii.

Cred că sunt mai bun ca pictor decât sunt ca actor”, a declarat starul, care a mai adăugat la deschidere și că, dacă ar avea de ales, și-ar petrece tot restul vieții pictând și ar renunța la actorie.

”Este ceva mult mai personal și am libertatea de a face exact ceea ce îmi doresc să fac. De multe ori în actorie trebuie să joci un anumit rol, nu poți să te exprimi așa cum dorești tu să te exprimi. Asta și pentru că eroii nu vorbesc prea mult, ei trebuie să fie de neclintit”, a mai spus actorul, care se poate lăuda totuși și cu unele studii în domeniu, căci înainte de a avea succes ca actor, a urmat cursuri de artă în Elveția.

Deși peste o mie de vizitatori s-au aliniat la ușa muzeului pentru a vedea lucrările lui Stallone și în ciuda aprecierilor pozitive ale curatorilor ruși și ale directorului muzeului, Vladimir Gusev, care a spus că actorul este ”un artist adevărat” și ”un om plin de pasiune pentru artă”, s-au ridicat și critici care au considerat expoziția sa din Rusia o ”caricatură” ce nu își are locul într-un locaș de cultură respectabil.

Interpretul lui Rambo și al lui Rocky s-a inspirat în realizarea lucrărilor sale din activitatea sa cinematografică și a îmbinat elemente de fotografie și text picturilor sale, deoarece, în viziunea sa, toate artele sunt interconectate și se pot ajuta între ele prin combinarea diferitelor elemente ale comunicării.

Actorul nu este la prima expoziție – și-a mai arătat lucrările în galerii din Miami și Elveția – însă până acum pasiunea sa pentru artă nu a prea fost popularizată. Stallone nu obișnuiește să vândă tablourile, ci să le oferte cadou apropiaților, prietenilor. La expoziția din 2009 de la Miami, remarcile din presă nu au fost tocmai pozitive: i s-a sugerat că nu ar fi o idee bună să renunțe încă la actorie pentru pictură.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul