Publicat: 20 decembrie 2013

Mariah Carey, criticata dur: „Se pare ca nu se mai satura de banii dictatorilor”

Mariah Carey

Mariah Carey

Cantareata americana ar fi fost platita cu peste un milion de dolari pentru un concert de doua ore, in cadrul unei gale pentru Crucea Rosie din Angola, sponsorizata de compania de telefonie mobila Unitel, la care a participat si presedintele angolez, considerat un dictator de catre comunitatea internationala.

Fiica presedintelui, Isabel Dos Santos, detine compania Unitel, aceasta fiind de altfel si presedinta Crucii Rosii din Angola. „Sunt fericita sa ma aflu in aceasta sala si sunt onorata sa impart acest spectacol cu presedintele Angolei”, ar fi afirmat Mariah Carey la deschiderea evenimentului.

Cu toate acestea, spectacolul sustinut de artista, care in urma cu cinci ani, a participat la un concert de Anul Nou pentru familia fostului lider libian Muammar al-Gaddafi, a atras atentia presedintelui Fundatiei pentru drepturile omului Thor Halvorssen. Acesta afirma ca Mariah Carey ar fi trebuit sa se informeze cu privire la acuzatiile de coruptie si de abuzuri impotriva drepturilor omului ale presedintelui angolez inainte sa accepte oferta de participa la gala.

Mariah Carey se pare ca nu se mai satura de banii dictatorilor (…) peste un milion de dolari de data aceasta. Cu cinci ani in urma, a cantat pentru familia dictatorului libian Muammar al-Gaddafi. Acum, a trecut de la recitaluri private la manifestari publice de sprijin si credibilitate pentru unul dintre cei mai corupti tirani, care incalca drepturile omului, din Africa. Este spectacolul trist al unui artist international cumparat de un stat politienesc nemilos pentru a distra si legitima cleptocratia tata – fiica, ce a strans miliarde prin metode indoielnice, in timp ce majoritatea angolezilor traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi”, a declarat Thor Halvorssen.

Dupa scandalul provocat acum cinci ani, dupa recitalul sustinut pentru familia liderului libian, Mariah Carey si-a cerut scuze, desi nu este singura – Jennifer Lopez, Beyonce si Usher sustinand, la randul lor, spectacole pentru personalitati politice controversate.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul