Publicat: 24 ianuarie 2014

Grace of Monaco deschide cea de-a 67-a ediţie a Cannes Film Festival

648922l-640x400-b-8790baadOlivier Dahan este şi regizorul filmului Môme/La Vie en rose (2007), care a adus actriţei Marion Cotillard premiul Oscar în 2008

Filmul cineastului francez Olivier Dahan, Grace of Monaco, va deschide cea de-a 67-a ediţie a celui mai important festival de film al lumii, miercuri, 14 mai 2014. Filmul va fi proiectat în Grand Théâtre Lumière, impozanta sală din Palatul Festivalului, în afara competiţiei.

Filmul evocă un moment din viaţa actriţei americane Grace Kelly (Nicole Kidman), devenită Grace de Monaco după căsătoria cu Prinţul Rainier III (jucat de Tim Roth) în 1965. Uniunea celor doi a fost numită „căsătoria secolului” în presa vremii.

Grace Kelly era la acea dată un star al cinema-ului american, jucând sub îndrumarea unor regizori ca John Ford, Alfred Hitchcock, Fred Zinnemann, adulată în lumea înteragă, şi deţinătoarea unui Oscar. Şase ani mai târziu, a fost invitată de Alfred Hitchcock să joace în noul lui film, Marnie. La vremea aceea, Franţa ameninţa să anexeze principatul de Monaco.

Produs de Pierre-Ange Le Pogam, Uday Chopra şi Arash Amel, care a scris şi scenariul, Grace of Monaco îi mai are în distribuţie pe Frank Langella, Parker Posey, Jeanne Balibar, Sir Derek Jacobi şi Paz Vega, care o joacă pe Maria Callas. Directorul de imagine este francezul Eric Gautier iar filmările, întinse pe 16 săptămâni, au avut loc chiar la Monaco, dar şi la Paris, Vintimille, Gand şi Bruxelles. Născut în 1967, Olivier Dahan este regizorul filmului Môme/La Vie en rose (2007), care a adus actriţei Marion Cotillard premiul Oscar în 2008.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul