Publicat: 22 decembrie 2013

Un nou studiu contrazice tot ce stiai despre fumatul pasiv

fumatorFumatul pasiv nu este atat de periculos pe cat credeam. Un studiu recent al cercetatorilor americani de la Universitatea Stanford arata ca fumatul pasiv nu predispune la aparitia cancerului de plamani, noteaza Daily Mail.

Specialistii sustin ca nu exista dovezi concludente in acest sens. Dupa ce au analizat un grup de peste 76.000 de femei, oamenii de stiinta spun ca predispozitia la cancer de plaman poate aparea in cazul unui nefumator doar daca acesta sta in aceeasi casa cu un fumator mai bine de 30 de ani.

Datele studiului arata cele 76.304 de femei implicate in experiment au fost nefumatoare si expuse zilnic fumului de tigara, fie prin natura meseriei, fie in propria locuinta. Cu toate astea, din numarul total de voluntare, doar 901 au fost diagnosticate cu cancer de plamani.

Rezultatele studiului, publicat in Jurnalul Institutului National de Oncologie, din SUA, mai arata ca, spre deosebire de fumatorii pasivi, dependentii de nicotina prezinta un risc de 13 ori mai mare de a se imbolnavi de acest tip de cancer, in timp ce fostii fumatori sunt expusi unui risc de patru ori mai mare de a se confrunta cu aceasta boala.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul