Publicat: 14 martie 2014

Trei beneficii ale perelor

perePerele pot preveni diabetul

Perele roşii conţin antociani, antioxidanţi care ajută la reducerea rezistenţei organismului la insulină. Studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care consumă cantităţi mari de alimente bogate în antociani au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, relatează revista Canadian Living.

Perele pot scădea colesterolul

Perele conţin fibre solubile care ajută la scăderea nivelului de colesterol şi fibre insolubile care contribuie la echilibrarea organismului. O pară conţine şase grame de fibre, adică 20 la sută din doza zilnică necesară unui adult.
Perele pot ajuta la slăbire

Perele au un indice glicemic mic, iar zahărul pe care îl conţin se absoarbe treptat în sange. Astfel, „aceste fructe satisfac eficient nevoia de dulciuri şi previn apariţia poftelor alimentare şi a senzaţiei de foame”, explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul