Publicat: 6 martie 2014

TELINA, o planta adorata de barbati

supa telina1Exista diverse cauze care pot duce la impotenta, cum ar fi problemele psihologice, bolile endocrine, hipertensiunea si obezitatea. De aceea, este bine sa faci o vizita medicului, pentru a afla cum stai cu tensiunea arteriala sau cu grasimile din sange. O planta care creste potenta este cea denumita în popor „sculatoare”.

Piseaza zece tuberculi si amesteca praful obtinut cu 100 ml de alcool. Tine-l la macerat timp de 24 de ore, apoi strecoara lichidul si consuma-l pe parcursul unei zile. Cura trebuie sa dureze aproximativ o saptamana.

Alte tonice întaritoare se pot obtine din radacina de telina, de branca-ursului si din frunze de rozmarin. Cate 30 g din fiecare planta se toaca marunt si se amesteca cu un litru de vin rosu. Dupa 24 de ore, vinul se strecoara si din el se consuma zilnic cate un pahar.

Atentie însa! Consumul de alcool este contraindicat în cazul în care suferi de boli ale prostatei! Un preparat nealcoolic poate fi obtinut prin infuzarea de seminte de telina, radacina de gentiana si din frunze de rozmarin, de menta si de cimbru, în parti egale. O lingura de amestec se fierbe 2-3 minute într-o cana de apa, apoi se lasa la infuzat timp de zece minute.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul