Publicat: 9 decembrie 2013

Record mondial stabilit de Palas Iasi. Cea mai mare adunare de oameni imbracati in spiridusii lui Mos Craciun

Record_mondial_la_Palas_IasiDuminica seara, in Atriumul Palas Mall, 1.073 de persoane costumate in elfi au stabilit un nou record mondial la categoria „Cea mai mare adunare de oameni imbracati in spiridusii lui Mos Craciun”. Astfel, s-a doborat recordul anterior, detinut de Ammanford Town Centre din Ammanford, Marea Britanie, unde s-au reunit 762 de spiridusi, pe 17 noiembrie 2012.

Evenimentul a fost organizat de ansamblul Palas, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Liceul „Dimitrie Cantemir” Iasi, Clubul de Dans „Dance Energy” si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Palas le multumeste tuturor cadrelor didactice, elevilor si iesenilor, care au venit in numar foarte mare, atat pentru a participa la record, cat si pentru a se bucura de spectacol.

Dupa omologare, spiridusii au surprins numerosul public prezent cu un numar de dans jucaus. Recordul mondial a fost omologat de Claire Burgess, reprezentantul oficial al Guinness World Records, Iasul detinand un nou titlu care ii aduce notorietate la nivel international. Cel mai mic participant la record a fost David, un bebelus de numai patru luni, costumat in elf.

Demersul Palas Mall a presupus o adevarata desfasurare de forte. Peste 700 de spiridusi au venit de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Iasi, carora li s-au alaturat membri ai Clubului de Dans „Dance Energy” si alti ieseni care au dorit sa contribuie la evenimentul organizat in premiera in Romania. Elevii participanti au varsta intre 11 si 18 ani si au provenit de la 26 de clase de la Liceul „Dimitrie Cantemir”.

Pentru pregatirea momentului de dans, spiridusii au repetat mai bine de 180 de ore, de-a lungul a sase saptamani. La realizarea costumelor s-a lucrat aproximativ trei luni si s-au folosit peste trei kilometri de material. Aceasta este cea de-a doua actiune cu notorietate mondiala care are loc la Palas. Pe 2 iunie 2012, cu ocazia inaugurarii ansamblului urbanistic, Palas si Iasul au stabilit impreuna un record: 12.740 de lampioane inaltate simultan.